Mainos

Hyvä pyykinpesukone sinkulle: vertaile näitä ominaisuuksia

Usein ajatellaan, että hyvä pyykinpesukone sinkulle on mahdollisimman pieni, mutta tämä ei aina pidä paikkaansa. Pyykinpesukoneen pitää sopia yksinasuvan tarpeisiin ja arkeen, ja joskus se voi tarkoittaa pesukonetta, johon mahtuu kerralla paljon pyykkiä. Tästä artikkelista saat vinkit pyykinpesukoneiden vertailuun, jotta löydät yhden henkilön talouteen parhaiten sopivimman pesukoneen!

Yksinasuva huolehtii kaikista kotitöistä itse, joten on tärkeää valita pyykinpesukone, joka sopii tarpeisiin. Mieti ensin, kuinka paljon pyykkiä yleensä peset kerrallaan. 

Pesukoneen täyttökapasiteetti ilmoitetaan kiloina, esimerkiksi 5 kg, 7 kg tai 9 kg. Pienempi, noin 5 - 6 kg pyykinpesukone riittää usein yhden hengen pyykkeihin hyvin. Harkitse isompaa konetta, jos sinulla tulee paljon pyykkiä esimerkiksi liikuntaharrastuksen vuoksi tai peset pyykkiä harvoin, mutta isompia määriä kerrallaan. 

Mittaa pyykinpesukoneelle tarkoitettu tila ja selvitä, mitkä ovat pesukoneen maksimimitat. Ota huomioon myös pyykinpesukoneen siirtämiseen ja asentamiseen tarvittava tila. Jos kylpyhuone on kovin pieni, saatat haluta edestä täytettävän pesukoneen, jolloin koneen päällä voi säilyttää kevyitä tavaroita. Toisaalta päältä täytettävä pyykinpesukone on yleensä mitoiltaan kapeampi, joten se mahtuu pienempäänkin tilaan. 

Kun olet selvittänyt tarvitsemasi pyykinpesukoneen täyttökapasiteetin ja maksimimitat, aloita pesukoneiden vertailu. Valitse Hobbyhall.fi-verkkokaupassa valikosta haluamasi pesukoneen enimmäistäyttömäärä sekä mitat ja kiinnitä sitten hakutuloksissa huomiota pesukoneen energialuokkaan. Etsi sopiva pesukone, jolla on mahdollisimman korkea energialuokitus: luokituksessa korkein arvo on A ja matalin G. Energiatehokkaampi pesukone voi säästää pitkällä aikavälillä sekä energiaa että rahaa.

Hyvä pyykinpesukone sinkulle sisältää tarvittavat pesuohjelmat

Tarkista seuraavaksi, että pesukoneessa on tarvitsemasi pesuohjelmat. Yleensä pesukoneissa on perusohjelmien lisäksi erikoisohjelmia, kuten hienopesu, villapesu ja pikapesu. Varmista, että pesukoneessa on juuri ne ohjelmat, joita tarvitset säännöllisesti. Vertaile myös keskimääräistä pesuohjelman kestoa: joissakin pesukonemalleissa tavallinen 40 °C pesuohjelma voi kestää yli kolme tuntia, kun taas toisissa sen kesto on 1 - 2 tuntia. 

Hobbyhall.fi-verkkokaupassa voit hakea pesukonemalleja myös melutason mukaan. Jos pesukone sijaitsee lähellä oleskelutiloja tai makuuhuonetta, voi olla hyvä valita hiljainen malli. Melutaso ilmoitetaan yleensä desibeleinä (dB).

Linkousnopeus määrittää, kuinka kuivaksi pyykit tulevat pesun jälkeen. Mitä korkeampi linkousnopeus, sitä kuivempia pyykit ovat, mikä lyhentää kuivausaikaa. Tavallisesti linkousnopeus on 800 - 1600 kierrosta minuutissa.

Pyykinpesukoneissa voi olla erilaisia lisäominaisuuksia, kuten höyrytoiminto, ajastin tai painontunnistus. Harkitse, mitkä ominaisuudet voisivat olla hyödyllisiä sinulle. Osa pesukoneista sisältää myös kuivaustoiminnon, josta voi olla suuri apu kiireiselle pyykkääjälle. Kuivaustoiminnon kanssa pyykinpesukoneen täyttökapasiteetti on yleensä pienempi kuin pelkällä pesutoiminnolla käytettäessä. 

Hanki laadukas pyykinpesukone - se sopii myös lahjaksi

Pyykinpesukoneiden kohdalla koneen valmistaja ja merkki on tärkeää huomioida. Tutki pesukoneen valmistajaa ja lue asiakasarvioita sen luotettavuudesta ja kestävyydestä. Tunnetut ja arvostetut merkit voivat usein tarjota parempaa laatua ja pidempää takuuaikaa. Hobbyhall.fi-verkkokaupan valikoimaan kuuluvat luotettujen merkkien, kuten Samsungin, AEG:n ja Whirlpoolin pyykinpesukoneet. 

Edullisimmillaan pyykinpesukoneen voi saada jopa alle sadalla eurolla, mutta tyypillisesti pyykinpesukone maksaa uutena noin 300 - 800 euroa. Aseta budjetti ennen ostoksille lähtemistä ja vertaile eri pesukonemalleja. Hinta voi vaihdella ominaisuuksien, kapasiteetin ja merkin perusteella. 

Sinkkutalouteen hyvä pyykinpesukone on täyttökapasiteetiltaan riittävä, energiatehokas ja laadukas. Pesukone sisältää tarvittavat pesuohjelmat ja kone mahtuu mahdollisesti pieneenkin kylpyhuoneeseen. Uusi pyykinpesukone on tarpeellinen hankinta varsinkin ensimmäiseen omaan kotiinsa muuttavalle nuorelle, joten sen voi hankkia myös lahjaksi.

 

Lue myös:

    Uusimmat