Hyundailta Esapekka Lappia koskeva yllätys

Andreas Mikkelsenille kammostartti Kroatian MM-ralliin: Norjalainen piipahti ulkona 0:21
Video: Hyundain Andreas Mikkelsen piipahti ulkona heti Kroatian MM-rallin ensimmäisellä erikoiskokeella.

Hyundain WRC-tallissa kolmoskuskin roolissa valikoiduissa kisoissa toimiva Andreas Mikkelsen ilmoitti ajavansa Puolan MM-rallin. Näin Esapekka Lappi ei yllättäen kilpailisikaan Puolassa.

MAINOS

MM-ralli yksinoikeudella
MTV Katsomossa!

Portugalin MM-ralli 9.-12.5.
To: Testi-ek klo 10 ja EK1 klo 20.45 alkaen
Pe: EK:t 2-9 klo 9.50 alkaen
La: EK:t 10-18 klo 9.50 alkaen
Su: EK:t 19-22 klo 8.50 alkaen

Kaikki suorat ajolähetykset MTV Maxilla ja MTV Katsomossa kaudella 2024.

Mikkelsen jäi kauas kärkivauhdista Kroatian MM-rallissa. Norjalainen avasi kautensa Monte Carlosta kuudennella sijalla ja saman tuloksen hän ajoi myös Kroatiassa. Edelleen aikaero kärkeen oli kuitenkin julmetun suuri, yli neljä minuuttia.

Mikkelsen selitti vaisua vauhtia kokemuksen puutteella, sillä vaikka vyöllä on paljon MM-ralleja ykkösluokassa, on hän edelliset kaudet ajanut pienemmässä luokassa.

– Ensimmäisenä ja toisena päivänä ero kärkeen oli aika iso, mutta se pieneni. Nyt on kyse vain siitä, että saan luottoa autoon. Pitää treenata ja saada lisää aikaa autossa sekä tuntea nämä pätkät yhtä hyvin kuin huiput, Mikkelsen sanoi MTV Urheilulle.

– Kisa oli vaikeampi kuin odotimme. Toki tiesin, että tämä on hankala ralli, mutta en ole ajanut sitä moneen vuoteen. Kärkijätkien vauhti oli lähellä täydellisyyttä joka pätkällä. Minulla ei ole samaa tuntemusta pätkistä ja sen kanssa olin ongelmissa. Tein parhaani, mutta silti ero oli liian iso.

Seuraavassa MM-rallissa Portugalissa toukokuussa Hyundain kolmatta autoa käskyttää Dani Sordo, jonka voisi povata olevan ajovuorossa myös kesäkuun alussa Sardiniassa. Alun perin kaavailtiin, että kesän kaikki kolme nopeaa sorarallia Puolassa, Latviassa ja Suomessa olisivat puolestaan Esapekka Lapin heiniä.

Mikkelsen kuitenkin paljasti, että hänen seuraava ajokeikkansa Hyundailla on Puolan rallissa.

– Se on ongelma, kun ei ole tarpeeksi aikaa autossa. Ensi kerran ajan Puolassa, Mikkelsen vahvisti.

Hyundain WRC-talli ei ole vielä vahvistanut kokoonpanoaan Sardiniaan eikä myöskään kesän osakilpailuihin. Mikkelsen, Lappi ja Sordo vuorottelevat tänä vuonna Hyundain kolmannessa Rally1-autossa.

Esapekka Lapin keskeytyksessä hämmentäviä piirteitä Kroatiassa vuonna 2022: "Paha kiviluokka" 1:25
Esapekka Lapin klassikkokeskeytys nousi esiin – kartturi muistaa legendaariset sanat: "Just tuo on paha kiviluokka."

Lue myös:

    MM-rallivideot

    Uusimmat