Jari-Matti Latvala paljasti, kuka Toyota-kuski ei aja seuraavaksi pisteistä: "Jää ulkopuolelle"

Jari-Matti Latvala päivittelee rallin pistejärjestelmää – kertoo, kuka Toyotalla ei kilpaile Portugalissa pisteistä 2:21
Jari-Matti Latvala päivittelee rallin pistejärjestelmää – kertoo, kuka Toyotalla ei kilpaile Portugalissa pisteistä.

"Ralli on raakaa mutta rehellistä", Toyotan tallipäällikkö Jari-Matti Latvala tuumi Kroatian MM-osakilpailun päätyttyä – olkoonkin että hänellä oli sanottavansa nykyisestä pistelaskujärjestelmästä. Latvala myös kertoi, kuka Toyotalla ei aja seuraavassa MM-rallissa Portugalissa pisteistä.

Latvala sanoi, että Kroatian MM-rallin päätöspäivään sunnuntaihin mahtui "tosi paljon draamaa". Etenkin 18. erikoiskokeella tapahtui: M-Sport Fordin Adrien Fourmaux menetti noin 15 minuuttia auton etukulman ripustusten petettyä törmäyksessä leikkausesteeseen. Sitten voitosta taistelleet Toyotan Elfyn Evans ja Hyundain Thierry Neuville kävivät vuorollaan pihalla ja menettivät molemmat noin 20 sekuntia ongelmiensa takia.

– Tuolla vauhdilla ja tasolla, jolla mentiin, oli yllättävää, että aikaisemmin ei tullut mitään, Latvala pohti MTV Urheilulle.

Hän ruoti, että Evans ja Neuville joutuivat molemmat yrittämään voitosta tiukasti taisteltaessa.

– Valitettavasti se erikoiskoe oli liukas ja hankala. Se kostautui molemmille. Vähän varkain sieltä nousi (Toyotan Sébastien) Ogier isolla kokemuksella voittoon.

Sebastien Ogier voittoon Kroatian MM-rallissa! Legenda iloitsi uransa 100. palkintosijaa 2:40
Sebastien Ogier voitti Kroatian MM-rallin – legenda iloitsi uransa 100. palkintosijaa.

Toiseksi sijoittui lopulta Evans, kolmanneksi Neuville ja neljänneksi hänen Hyundai-tallikaverinsa Ott Tänak.

Nykyisen mutkikkaan pistelaskujärjestelmän myötä osakilpailun neljä kärkikuljettajaa mahtuivat lopulta kahden pisteen sisään.

– On huikeaa, miten nämä pisteet jakautuvat uudella järjestelmällä, Latvala tokaisi.

– Fourmaux’lla meni rengas. Hän vietti aikaa erikoiskokeella jonkin minuutin vaihtamalla renkaan ja tekemällä ohjaustöitä. Silti hänkin sai hyvät pisteet, kun kuitenkin voitti Powerin.

Latvala huomioi, että tänä vuonna on vaikea tehdä isoja piste-eroja ja on vain osattava ajaa riittävän tasaisesti. 

Katsuta ei aja pisteistä Portugalissa

Power Stagella odottamattomia tuloksia – Kalle Rovanperä analysoi, miten Adrien Fourmaux voitti päätöserikoiskokeen 0:55
MTV Urheilun asiantuntijana toiminut Kalle Rovanperä yllättyi Power Stagen tapahtumista – kuuntele suomalaisen analyysit tästä.

Seuraavaksi MM-sarjassa kaasutellaan Portugalissa 9.–12. toukokuuta. Ogier kisaa sielläkin ja Toyotalla on tuolloin riveissä myös Kalle Rovanperä. Kun tallin kuljettajakokoonpanoon kuuluvat myös MM-sarjassa toisena oleva Evans ja Takamoto Katsuta, yksi ei pääse ajamaan tallille pisteistä.

– Katsuta jää ulkopuolelle. Olemme nimenneet ne kuljettajat, jotka ovat voittaneet Portugalissa aikaisemmin, Latvala perusteli.

– Se on siinä mielessä ihan luonnollista. Katsuta on tehnyt kyllä hyvää työtä, mutta ne, joilla on voittorekordi, on parempi laittaa Portugaliin ajamaan pisteistä.

Kuuntele koko Latvalan haastattelu, mukaan lukien kehut Katsutan sunnuntain ajamisesta, ylälaidan videolta.

Evans on MM-sarjan kärkimies Neuvillea kuusi pistettä perässä.

Lue myös:

    MM-rallivideot

    Uusimmat