Mainos

Hyrylän murhasta syytetyn ex-tyttöystävä kertoo pahoinpitelystä suhteessa: "Minulle jäi pelko"

1:52

34-vuotias murhasta syytetty tuusulalaismies on ollut väkivaltainen entisessä suhteessaan, selviää esitutkintapöytäkirjasta.

Poliisi kuulusteli syytetyn entistä tyttöystävää, joka seurusteli miehen kanssa 1,5 vuoden ajana vuosina 2009-2010. Kun nainen kuuli perheenäidin surmasta Hyrylässä, hän aavisteli pahinta.

– Tiesin, että *** (syytetyn nimi) asui Hyrylässä, joten aloin jo tässä vaiheessa miettiä, että ei kai se *** ole.

Poliisi etsi henkirikoksesta epäiltyä ja julkaisi valvontakamerakuvan miehestä, joka kävelee kameran ohi kädessään naisen käsilaukku. Syytetyn ex-tyttöystävä kertoi nähneensä videon, kun etsi netistä tietoa Hyrylän henkirikoksesta.

– Minulle tuli heti kameran kuvasta mieleeni, että se on *** siinä valvontakameran kuvassa. Tunnistin siitä, että *** kävelee kuten se henkilö siinä valvontakameralla, eli hyvin rauhallisesti.

1:27

Hakkasi kengällä kasvoihin

Nainen kertoi kuulusteluissa joutuneensa miehen pahoinpitelemäksi mökkireissulla kesällä 2010. Illan aikana oli nautittu alkoholia ja kaikki oli naisen kertoman mukaan sujunut hyvin. Kunnes yöllä mies alkoi naisen mukaan yllättäen pahoinpidellä häntä.

– En muista enää, miten se tilanne siitä eteni, mutta sen muistan, että *** hakkasi minua omalla kengällään kasvoihin noin kaksi kertaa ja hakkasi päätäni lattiaan monta kertaa.

Nainen ei tehnyt tapahtuneesta rikosilmoitusta.

"Kotonakin piti verhot kiinni"

Nainen kertoi kuulustelussa eronneensa miehestä pahoinpitelyn takia, ja koska mies oli naisen mielestä "hieman outo". Ero oli ollut myös riitaisa, sillä mies olisi halunnut vielä jatkaa suhdetta.

– Minulle jäi jonkinlainen pelko *** kohtaan. *** oli aika outo sikäli mitä häntä opin tuntemaan. Ensin hän vaikutti ihan tavalliselta mukavalta mieheltä, mutta kun aloin tutustua häneen paremmin, niin *** alkoi vaikuttaa vähän erikoiselta, nainen kuvailee.

Yksi erikoinen piirre on naisen mukaan se, että miehellä oli "erakkoluonne". 

– Kotonakin hän piti aina verhot kiinni. Jos lähdimme kauppaan, niin *** toivoi, että siellä olisi mahdollisimman vähän ihmisiä. Hän halusi mennä aina autolla, ettei tarvitsisi katsella ihmisiä kävelymatkalla. Se oli minusta aika erikoista, ja kaverinikin ihmettelivät, että miksi olin *** kanssa, koska hän oli niin erikoinen.

Yhteydenotto vain hetkeä ennen surmaa

Nainen kertoi, ettei ollut kuullut entisestä poikaystävästään 2-3 vuoteen mitään, ennen kuin muutamaa päivää ennen Hyrylän henkirikosta. Mies oli laittanut naiselle seuraamispyynnön Instagramissa eli luvan päästä katsomaan naisen yksityisiä päivityksiä.

Nainen kieltäytyi tästä, mutta kävi katsomassa entisen poikaystävänsä tiliä, joka oli julkinen.

– Siellä oli muun muassa kuva jostain kirjasta, ja sen päivityksen yhteyteen oli kirjoitettu jotain, että "mitä eroa on itsepuolustuksella ja oikealla väkivallalla", nainen muisteli.

Tuusulan käräjäoikeudessa on käsitelty tänään viime marraskuun lopussa tehtyä murhaa. 48-vuotias perheenäiti murhattiin raa'asti työporukan illanvieton jälkeen. Syyttäjä vaatii tuusulalaismiehelle elinkautista vankeusrangaistusta murhasta.

0:39

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja