Mainos

Hylkeenraato makaa yhä rannalla Helsingissä – ”Sellaisessa tilassa, ettei ehkä kestä vetämistä”

Helsingin Lauttasaaressa makaa etelärannalla makaava kuollut hylje.

Kuvien perusteella hylje on voinut olla kuolleena jo jonkin aikaa.

Helsingin pelastuslaitoksen mukaan kuolleiden eläinten kuljetus paikalta on Helsingin kaupungin rakentamispalvelu Staran vastuulla.

– Stara hoitaa kuolleet eläimet, jos ei ole virusta tai muuta sairautta. En tiedä, miksi sitä ei ole hoidettu, kerrotaan pelastuslaitokselta.

Pelastuslaitokselta kerrotaan kuitenkin, että se on luvannut Staralle antaa tarvittaessa apua raadon pois kuljettamisessa.

Pelastuslaitoksen tilannekeskuksesta kerrotaan, että vastaavat tilanteet ovat harvinaisia.

– Kolmen neljän vuoden aikana tämä on ensimmäinen kuulemani tapaus.

Käyttöön traktori

Vastaava luontomestari Mikko Yletyinen Starasta oli juuri matkalla tapahtumapaikalle katsastamaan tilannetta, kun MTV Uutiset tavoitti tämän. Tarkoitus oli selvittää, voidaanko se hakea maata pitkin vai onko operaatioon käytettävä venettä.

Kun hylje löytyi, arvoi yletyinen maa-ajoneuvon riittävän. Operaatioon tarvittiin kuitenkin metsätöissä käytettävä traktori, joten siirto joudutaan hoitamaan huomenaamuna.

– Se on sellaisessa hankalassa paikassa ja sellaisessa tilassa, ettei ehkä kestä vetämistä rantakivikossa.

Jotta raato ei hajoaisi vedettäessä, on suunnitelmana kääriä eläimen ruumis tukevasti pressuun ja kuljettaa traktorilla paremmalle paikalle. Sieltä matka jatkuu kuorma-autolla Ämmässuolle.

Yletyinen arvioi eläimen olevan jopa yli 200 kiloinen. Kuolinsyytä ei tässä vaiheessa voida kuitenkaan enää arvioida, sillä hajoamisen lisäksi eläin on saanut ruhjeita hakkautuessaan veden voimasta kivikkoon. Yletyisen mukaan eläin on hyvin voinut kuolla sairauteen tai vanhuuteenkin.

Yletyinen kertoo, että suuria kuolleita eläimiä joudutaan siirtämään asutuksen läheltä silloin tällöin. Tapaukset eivät ole kuitenkaan edes viikottaisia, eikä aina edes vuosittaisia. 

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.