Huumoria kättelyjonossa: Tanssija Jorma Uotinen paljasti Linnan juhlissa käydyn spontaanin sananvaihdon presidentti Niinistön kanssa – "Yllätti minut aivan täysin"

Huumoria kättelyjonossa: Tanssija Jorma Uotinen paljasti Linnan juhlissa käydyn spontaanin sananvaihdon presidentti Niinistön kanssa 4:33
Katso videolta Jorma Uotisen kuvailu kättelyjonon tapahtumista!

MTV:n parhaillaan käynnissä olevassa itsenäisyyspäivän erikoislähetyksessä kuultiin hauska tarina itsenäisyyspäivän juhlien kättelyjonosta, kun tanssija Jorma Uotinen paljasti humoristisen sananvaihtonsa tasavallan presidentti Sauli Niinistön kanssa. 

Jorma Uotinen on oikea Linnan juhlien konkari, sillä tanssija on vieraillut presidentinlinnassa itsenäisyyspäivänä yhteensä seitsemän kertaa neljän eri presidentin aikana.

MTV:n erikoislähetyksessä hän muisteli aikaa 1980-luvun alussa, kun presidentti Mauno Koivisto oli yhä vallassa.

– Olin juuri palannut Pariisista, kun sain kutsun presidentti Koivistolta. Kiertäessään vieraiden joukossa hän pysähtyi minun luokseni ja sanoi, että onnea nyt kaikista menestyksistä – sen verran minäkin luen lehtiä, Uotinen muistelee.

– Minusta tämä oli aivan loistava osoitus hänen hienosta huumorintajustaan ja siitä, miten lempeästi hän suhtautui nuoreen taiteilijaan.

Siskonmakkarakeitto yhdisti

Lähetyksessä kuultiin myös tuoreempi muisto presidentinlinnan kättelyjonosta vuodelta 2017. Uotista ja presidentti Sauli Niinistöä yhdisti yllättävä tekijä.

– Presidentti yllätti minut aivan täysin kättelyjonossa, kun hän yhtäkkiä spontaanisti sanoi, että ”hei, sinulla on sama lempiruoka kuin minulla, siskonmakkarakeitto”, Uotinen naurahtaa.

Uotisen mukaan hän jakoi presidentin kanssa muutaman sanan esimerkiksi keiton koostumuksesta. Lisäksi keskustelu keitoista jatkui vielä rouva Jenni Haukion tanssittamisen jälkeen.

– Presidentti tuli sen jälkeen sanomaan, että ”sinun täytyy tulla meille syömään keittoa, sinulla ei voi olla parempaa kuin meillä”, Uotinen muistelee.

– Sitä kutsua ei ole vielä tullut, hän lisää.

Lue myös:

    Uusimmat