Huumetapausten osuus kasvoi pikkujoulukauden puhallusratsioissa

Miksi rattijuopumusten ja etenkin huumerattien määrä kasvaa nopeasti? Poliisi kommentoi valvonnan hälyttäviä tuloksia 4:44
Miksi etenkin huumerattien määrä kasvaa nopeasti?

Poliisin pikkujoulukauden puhallusratsioissa huumetapausten osuus kasvoi viime vuodesta.

Tänä vuonna epäillyistä liikennejuopumuksista lähes kolmannes koski huumeiden käyttöä, kun viime vuonna huumetapausten osuus oli noin neljännes.

Poliisihallituksen poliisitarkastaja Tuomo Katajisto pitää huumeiden vaikutuksen alaisena ajavien osuuden kasvua huolestuttavana.

Poliisi valvoi rattijuopumuksia tehostetusti kolmena viikonloppuna pikkujoulujen painopisteaikoina ja seuraavina aamupäivinä. Viikonloput sijoittuivat marraskuun puolen välin ja jouluun alun välille.

Poliisi puhallutti koko maassa yli 50 000 autoilijaa, mikä oli moninkertainen määrä edellisvuosiin verrattuna. Kahtena edellisenä vuonna koronapandemia vähensi puhalluskokeiden määriä.

Puhallutuksissa otettiin kiinni 284 liikennejuopumuksesta epäiltyä. Alkoholin käytön perusteella epäiltyjä oli lähes kaksisataa, joista lähes puolta epäiltiin törkeästä rattijuopumuksesta.

Tänä vuonna alkoholitapauksia oli puhalluskokeiden perusteella viime vuotta selvästi harvemmassa. Yhtä alkoholin käytöstä epäiltyä kohti tehtiin nyt keskimäärin 272 puhalluskoetta, kun edellisenä vuonna luku oli 118.

Huumausaineiden käytöstä epäiltyjä löytyi lähes 90, joista kuutta epäiltiin törkeästä rattijuopumuksesta.

Lue myös:

    Uusimmat