Huumeriidat johtivat suunnitelmalliseksi epäiltyyn soramonttumurhaan Oulussa – ruumis oli kateissa yli puoli vuotta, nyt poliisi sai tutkinnan valmiiksi

Oulun niin kutsuttu soramonttumurha siirtyy poliisilta syyteharkintaan. Kolmen nuorehkon miehen epäillään surmaanneen tuntemansa miehen Oulun koilllispuolella sijaitsevalla soramonttualueella viime vuoden lokakuussa.

Tapaus tuli poliisin tutkintaan noin kuukausi sen jälkeen, kun uhrista oli tehty katoamisilmoitus. Pian poliisi alkoikin epäillä tapahtuneen murha. Ruumis pysyi kuitenkin kadonneena.

Lopulta ruumis löytyi toukokuun alussa, tasan seitsemän kuukautta epäillyn henkirikoksen jälkeen alueelta Alakylästä, jonka epäillyt olivat poliisille osoittaneet. Kaikki kiistävät tahallisen henkirikoksen, mutta kaksi myöntää siirtäneensä ruumiin ja kätkeneensä sen maastoon Oulun eteläpuolelle.

Motiiviksi epäillään huumeriitoja

Poliisi epäilee, että uhri oli kuljetettu Tuiran kaupunginosasta soramonttualueelle, jossa tämä oli surmattu. Epäiltyä henkirikosta tutkitaan murhana, sillä esitutkinnan perusteella kyseessä on ollut etukäteen suunniteltu teko. Epäillyillä on aikaisempaa rikoshistoriaa, mutta teko ei liity järjestäytyneeseen rikollisuuteen.

Poliisin käsityksen mukaan tapahtumasarjan uskotaan kytkeytyvän ainakin osittain huumausaineisiin liittyneisiin epäselvyyksiin ja erimielisyyksiin.

Poliisi ei kommentoi, millä tavalla rikos tehtiin ja onko poliisilla hallussaan mahdollinen tekoväline.

Tapauksessa on määrä nostaa syyte kesäkuun alussa.

Lue myös:

    Uusimmat