Mainos

Huumemyyjänukesta nousi kohu Yhdysvalloissa

Yhdysvalloissa on käyty joulun alla kiivasta keskustelua siitä, minkälaiset lelut sopivat suuren lelumyymäläketjun valikoimiin ja minkälaiset eivät.

Eräs floridalainen äiti hermostui, kun lelukaupassa myytiin tv-sarja Breaking Bad -sarjan hahmoihin perustuvia nukkeja.

Sarjassa nörtti fysiikan opettaja Walter White sairastuu syöpään ja päätyy kokkaamaan metamfetamiinia. Herra White on ammatissaan erittäin hyvä ja tekee valtaisan määrän rahaa. TV-sarja on voittanut useita palkintoja Yhdysvalloissa.

Yksi lelunvalmistaja päätti laittaa joulumarkkinoille myyntiin Walter White nuken. Nukella on olallaan putkikassi, jossa on tukuittain rahaa.  Walterin rikoskumppani Jesse on myös tehty nukeksi. Se puolestaan kantaa tarjotinta, jossa on sinisiä metamfetamiinikiteitä.   

Kauppa taipui kohun edessä

Yhdysvalloissa on herättänyt ihmetystä se, kenelle tällaiset nuket on tarkoitettu. Leluvalmistajan mukaan nuket eivät olleet alun perinkään tarkoitettu lasten lahjapaketteihin vaan aikuiskeräilijöille, sillä sarjalla on valtaisa määrä uskollisia faneja ympäri Yhdysvaltoja.

Lelukeräilijät olisivat olleet hyvä kohderyhmä Walter White ja Jesse -leluille. Jotkut keräilijät yrittivätkin nostaa oman vastakampanjan, jotta suuri lelukauppa pitäisi nuket valikoimassaan. Lapsiperheet ovat selvästi tärkeämpi kohderyhmä ja äitien kampanja voitti.

Nuket on nyt vedetty pois myynnistä. Niitä löytyy kuitenkin yhä netistä pienten yritysten kautta.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.