Huumekuningas El Chapon massiivinen oikeudenkäynti on loppusuoralla – puolustuksen ainoan todistajan lausunto kesti vain 15 minuuttia

Huumelordi"El Chapoa"on kuvattu heti pidätyksen jälkeen vankilassa Meksikossa. 0:39
Huumelordi "El Chapo" on kuvattu pidätyksen jälkeen vankilassa Meksikossa.

Puolustus kutsui vain yhden todistajan huumekuningas "El Chapon" oikeudenkäynnissä Yhdysvalloissa. Puolustuksen ja syyttäjän viimeisiä puheenvuoroja odotetaan lähipäivinä.

Meksikolaisen huumekuningas Joaquin "El Chapo" Guzmanin puolustus kutsui tiistain oikeudenkäynnissä vain yhden todistajan ja lisäsi yhden dokumentin todistusaineistoon. FBI-agentti Paul Robertsin todistajanlausunto kesti vain minuutteja. Tapauksesta uutisoivat muun muassa The Guardian ja CNN.

Tiistaina alkanut puolustuksen puheenvuoro kesti kaikkiaan 30 minuuttia. Tämän jälkeen oikeudenkäynti päätettiin siltä päivältä. Lyhyt puolustus kalpenee valtion kutsumille 56 todistajalle, joita syyttäjä on puhuttanut 11 viikon aikana.

Guzmania voi odottaa elinikäinen vankeusrangaistus, jos hänet tuomitaan lukuisista huume- sekä murhasyytteistä. Puolustuksen mukaan syytteet ovat tekaistuja.

15 minuuttia kestäneen todistajalausunnon aikana käsiteltiin Robertsin vuonna 2017 tekemiä kuulustelumuistiinpanoja. Oikeudenkäynnissä luettiin myös lausunto toiselta todistajalta, joka ei päässyt henkilökohtaisesti paikalle.

Puolustus keskittyi horjuttamaan aikaisemman todistajanlausunnon uskottavuutta. Lisäksi keskiössä oli teoria siitä, että Meksiko ja Yhdysvallat yrittävät tehdä Guzmanista syntipukin. Syyttäjän ja puolustuksen viimeisiä lausuntoja odotetaan lähipäivinä.

Lue myös:

    Uusimmat