Huumekoira Rami löysi kymmenien kilojen huumeet lumisesta maasta – video: Näin tamperelaisrikollisten kätkö paljastui

0:52
Katso videolta, miten erikoishuumekoira Rami kaivaa esille rikollisten huumekätkön maan povesta.

Koiraa on monesti kuvailtu ihmisen parhaaksi ystäväksi, ja erityisesti poliisille koira on monesti korvaamaton apuri.

Keskusrikospoliisin toimittamassa videossa näkyy, kuinka Sisä-Suomen poliisilaitoksen poliisikoira Rami kaivaa esille maastokätkön, joka sisälsi urheilukassiin pakattuna 26 kiloa amfetamiinia. Videolta näkyy, miten koira kaivaa lumisesta maasta esille kassin kulman.

Kätkö ei ollut Ramin ainoa löytö tässä rikoskokonaisuudessa, sillä hän kaivoi esille viime maaliskuisissa etsinnöissä yhteensä noin 77 kiloa maastokätköihin piilotettua amfetamiinia.

Huumeet etsittiin lumen keskeltä

Hans Fagerström keskusrikospoliisista kertoo, että koiralle oli tarvetta, sillä kyseessä oli hyvin runsasluminen kevät eikä maastokätköjen sijainti aina ole aivan tarkalleen tiedossa.

– Kyllä koiran hajuaisti on hyvä, hän toteaa koiran verrattomasta kuonosta.

Nakit motivoivat Ramia

Erikoishuumekoira Rami on rodultaan labratorinnoutaja ja on työskennellyt rikostutkinnan apuna seitsenviikkoisesta lähtien. Erikoishuumekoirana se on löytänyt huumekilojen lisäksi urallaan myös runsaasti käteistä rajaa ja ampuma-aseita.

– Rami on kaikessa mukana ja välittömästi toimintavalmiina, kunhan vain on tarpeeksi nakkeja mukana, Sisä-Suomen poliisilaitos kuvaili poliisikoiraa vajaa vuosi sitten.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja