Teemu Pukki paljasti siirtyneensä MLS:ään lomakunnossa – kertoo haasteista: ”Suoraan syvään päätyyn”

Teemu Pukki kertoo, miten siirto MLS-sarjaan sujui: "Suoraan syvään päätyyn" 6:03
Teemu Pukki kertoo, miten siirto MLS-sarjaan sujui.

Teemu Pukki siirtyi heinäkuun alussa Yhdysvaltojen MLS-liigaan ja Minnesota Unitedin joukkueeseen. Siirto poikkesi Pukin aikaisemmista kokemuksista.

MLS-kausi oli täydessä käynnissä, kun Teemu Pukki saapui uuteen seuraansa Minnesotaan. Tilanne oli poikkeuksellinen suomalaisen aikaisempiin siirtokokemuksiin nähden.

Siirto tuli aika nopeasti. Sitten sinne peleihin ja saman tien kentälle. Yleensä kun on siirtynyt, on ollut pre-season ja päässyt olemaan joukkueen kanssa ennen kuin alkaa tosipelit. Nyt mentiin suoraan syvään päätyyn. Siinä ei kauheesti ehtinyt tutustua pelaajiin ja pelitapaan, Pukki avaa tilannetta.

Norwichissa tuhoisaa jälkeä monta vuotta tehnyt Pukki kertoo, että ei ollut siirtohetkellä aivan parhaassa terässä.

En ollut fyysisesti missään hyvässä kunnossa. Nyt alkaa fyysisesti tuntumaan siltä että on lähellä täyttä pelifiilistä, Pukki sanoo.

Pukilta kysyttiin myös, millaista peliä MLS-sarjassa pelataan. Pukki tekee sarjan pelistä mielenkiintoisen koripallo-vertauksen. Katso videolta, miten suomalainen luonnehtii peliä Pohjois-Amerikassa.

Huuhkajat Kazakstanissa

Pukki antoi haastattelun Kazakstanissa, jossa Huuhkajat valmistautuu torstaina pelattavaan EM-karsintaotteluun. Suomi ja Kazakstan ovat H-lohkon kärjessä tasapistein. Kazakstan on yllättänyt karsinnoissa vahvalla pelillään. Se kaatoi muun muassa Tanskan kotiottelussaan maaliskuussa.

– Siellä on varmasti hyvä buumi ja katsomo mitä ilmeisemmin täynnä. Vastahyökkäykset ovat heidän isoin aseensa ja sen lisäksi he puolustavat hyvin. Tulee olemaan vaikeampi ottelu kuin kaksi vuotta sitten, Pukki ennakoi.

Kakis vuotta sitten Huuhkajat haki Astanasta 2–0-vierasvoiton.

Suomen kaikkien aikojen maalipörssin kärkipaikkaa 38 maalilla hallussaan pitävä Pukki uskoo, että Huuhkajat on valmiina torstaina kaatamaan Kazakstanin. Suomalainen on ollut viime aikoina hyvässä vireessä, kun kahdessa viimeisessä MLS-ottelussa verkko on heilunut.

– Tullut onnistumisia seurajoukkueessa. Hyvällä mielellä ja itseluottamuksella lähdetään otteluun. Kyllä me lähdetään hakemaan voittoa, Pukki sanoo.

Kazakstan–Suomi pelataan torstaina klo 17.00.

Katso Teemu Pukin koko haastattelu pääkuvan videolta.

 

Lue myös:

    Uusimmat