Huuhkajille ja Tanskalle hurja vastus: Belgia saamassa tähtipelaajansa kentälle EM-kisoissa

Venäjä löi Huuhkajat kirvelevässä trillerissä – Mika Saukkonen ja Juha Reini perkaavat pelin kiinnostavimmat käänteet 5:57
Huuhkajat koki keskiviikkona kirvelevän tappion Venäjälle. Mika Saukkonen ja Juha Reini perkasivat pelin annin MTV Uutiset Livessä.

Belgian EM-kisajoukkueen keskikenttätaituri Kevin De Bruyne on pelikunnossa torstaina Tanskaa vastaan pelattavassa alkulohkon ottelussa. Ensi maanantaina Huuhkajat kohtaava Belgia on saamassa myös Axel Witselin takaisin miehistöönsä.

Manchester Cityn tähtipelaaja De Bruyne sai kaksi murtumaa kasvoihinsa toukokuun lopun Mestarien liigan loppuottelussa. Hän kävi leikkauksessa ja vietti suurimman osan Belgian EM-kisoihin valmistavasta leiristä sivussa harjoituksista.

Nyt De Bruyne on valmentaja Roberto Martinezin mukaan valmis paluuseen, kun Belgia kohtaa torstai-iltana Tanskan EM-kisojen toisessa alkulohkon ottelussaan.

– Hän on lääkärien mukaan kunnossa. Hän on saanut vihreää valoa pelata ottelutilanteessa, Martinez vahvisti keskiviikon tiedotustilaisuudessa.

– Nyt nähdään, kuinka kauan Kevin voi pelata ja miten voimme käyttää häntä kahdessa ottelussamme viiden päivän sisään, jotta saamme hänet takaisin täyteen iskuun, Martinez tarkensi.

De Bruynen pelikunto on vahvistunut päivä päivältä. Belgia on saanut myös lisää hyviä uutisia, kun tammikuussa akillesjänteen repeämän takia sivuun joutunut Borussia Dortmundin keskikenttäpelaaja Axel Witsel on myös paluuvalmiina. Lisäksi hyökkääjä Eden Hazard kävi rikkonaisen kauden jälkeen pelaamassa vahvan 20-minuuttisen lauantain 3-0-voitossa Venäjää vastaan.

Belgialla on mahdollisuus voitolla Tanskasta varmistaa paikka B-lohkon kahden parhaan joukossa. Seuraavaksi joukkue kohtaa Suomen ensi viikon maanantaina.

– Haluamme kaikki pelaajamme 90 minuutin kuntoon kahdessa seuraavassa ottelussa, Martinez linjasi.


Lue myös:

    Uusimmat