Hollannin EM-haaveille jättimäinen apu: Supertähti palasi harjoituksiin

Loukkaantuneen jalkapallon EM-kisojen alla ollut FC Barcelonan keskikenttätaituri Frenkie de Jong on palannut Hollannin maajoukkueen harjoituksiin viikko ennen kisojen alkua.

De Jong on kärsinyt nilkkavammoista, jotka ovat pitäneet hänet sivussa pelikentiltä huhtikuusta lähtien. Hän on kuitenkin jatkanut valmistautumistaan EM-kisoihin ja harjoitellut viikon ajan erillään muusta Hollannin joukkueesta.

Sunnuntaina päävalmentaja Ronald Koemanilla oli hyvää kerrottavaa.

– Hän oli mukana harjoituksissa, mutta pidimme hänet erillään kontaktitilanteista, Koeman kommentoi lehdistölle ennen maanantain Islanti-ottelua.

Koemanin mukaan on mahdollista, ettei de Jong kykene pelaamaan vielä viimeisessä valmistavassa maaottelussa. Hollanti ei odota ihmeitä myöskään viikon kuluttua Hampurissa pelattavaan EM-kisojen avaukseen Puolaa vastaan.

– Voimme odottaa toiseen tai kolmanteen (lohkovaiheen) peliin asti. Vaikka hän ei pelaisi kahdessa ensimmäisessä ottelussa, pidämme hänet mukana, mutta jos näyttää siltä, että hän missaa koko lohkovaiheen, minun pitää ehkä harkita valintaa uudelleen, Koeman mietti.

Hollannin täytyy tehdä päätös lopullisesta kokoonpanostaan ensimmäiseen EM-otteluunsa mennessä. Sen jälkeen ei loukkaantumisenkaan takia voi enää pelaajaa korvata toisella.

Hollannin muut vastustajat EM-kisojen D-lohkossa ovat Ranska ja Itävalta.

Lue myös:

    Uusimmat