Huuhkajien yllättäjä kerää kiinnostusta Englannista – yksi erityisominaisuus tuo Suomen hyökkäyksiin harvinaisen aseen: "Toivottavasti saadaan niistä maaleja aikaiseksi"

26-vuotias Daniel O’Shaughnessy murtautui juuri ennen EM-kisoja Huuhkajien avauskokoonpanon pelaajaksi. Useita seuroja ulkomailla kiertänyt HJK-toppari kiinnostaa jälleen Englannissa.

Vielä ennen EM-kisoja arvuuteltiin, kuka olisi kolmas toppari Paulus Arajuuren ja Joona Toivion vierellä Huuhkajien avauskokoonpanossa, mutta enää ei tarvitse.

Ainoana suomalaispelaajana kotimaan liigasta kisoihin ponnistanut Daniel O’Shaughnessy sai paikan Tanska-ottelussa, eikä päävalmentaja Markku Kanervan tarvinnut katua valintaansa.

Veikkausliigapelaajan statuksestaan huolimatta O’Shaughnessy pärjäsi mainiosti Valioliigassa ja Serie A:ssa pelaavia Tanskan tähtiä vastaan niin katsomosta nähtynä kuin tilastollisestikin.

– Se oli upea kokemus, O’Shaughnessy myhäili Huuhkajien harjoitusten jälkeen Terijoella maanantaina.

O’Shaughnessy sai kuulla paikastaan avauksessa vasta ottelupäivänä lauantaina, kun Kanerva ilmoitti kokoonpanon pelaajilleen aamun verryttelyn yhteydessä.

– Siitä tuli hieno fiilis ja alkoi jännittämään. Oli tietysti hienoa päästä Suomen miesten ensimmäisessä arvokisapelissä avauskokoonpanoon.

– Varmaan kaikki tiesivät, että Joona ja Paukku siinä on. Kolmannesta paikasta on tosi kova kilpailu – on Leo Väisänen, Thomas Lam, Robert Ivanov, jotka pystyvät pelaamaan vasenta topparia. En olettanut, että avaan. Mutta onneksi pääsin avaamaan, O’Shaughnessy hymyili.

Kiinnostusta Mestaruussarjassa

Kotikaupunkinsa Riihimäen Nappulaseurassa jalkapallouransa aloittanut O’Shaughnessy on kulkenut pitkän tien päästäkseen maajoukkueen vakiokasvoksi. Honka, HJK, ranskalaisseura Metz, englantilainen Brentford, tanskalainen Midtjylland, englantilainen Cheltenham ja paluu Helsingin Jalkapalloklubiin.

– On mennyt koko ajan peli parempaan suuntaan.

HJK:ssa O’Shaughnessylla on tällä kierroksella vierähtänyt 3,5 vuotta. Kapteeninnauhan hän sai hihaansa maaliskuussa kauden alla. Lähtö isompiin ympyröihin ja ulkomaille on kuitenkin jälleen lähellä.

Brittimedian mukaan O’Shaughnessy on kiinnittänyt useiden seurojen huomion Englannin Mestaruussarjassa. Yksi kiinnostuneista on TalkSportin mukaan Preston North End.

Nuorempana Hongan riveissä kansainvälisessä huipputurnauksessa Nike Premier Cupissa vakuuttanut O’Shaughnessy kävi aikanaan testattavana useissa huippuseuroissa, kuten Liverpoolissa ja Manchester Unitedissa.

Huuhkajien täsmäase

O’Shaughnessylla on erityisiä ominaisuuksia, jotka tekevät hänestä houkuttelevan etenkin brittiseuroille. Hän on isokokoinen, 190 senttiä, ei kaihda fyysistä peliä ja tuo vasenjalkaisena pelaajana monipuolisuutta joukkueen avauspelaamiseen.

Yhdestä O’Shaughnessyn erityisominaisuudesta on viehättynyt myös Huuhkajien päävalmentajan Markku Kanerva, mikä näkyi hyvin lauantaina Tanskaa vastaan. Se on hänen pitkä rajaheittonsa.

– Ihan pienestä pojasta olen osannut heittää aika pitkälle, en ole sitä sen kummemmin harjoitellut. Se on tullut aika automaattisesti, O’Shaughnessy selvitti maanantaina.

O’Shaughnessyn linko tuo mieleen irlantilaispelaaja Rory Delapin, jonka heitot loivat jatkuvasti vaaratilanteita Stoke Cityn vastustajille Valioliigassa. Liekö sattumaa, että juuri kahden kansalaisuuden irlantilais-suomalainen O’Shaughnessy tuo samanlaisen täsmäaseen Huuhkajien käyttöön?

O’Shaughnessy rientää sivurajalle aina, kun Suomi saa heiton hyökkäyspäässä. Pitkälle laakana yltävä pallo on kuin sivuvapariksi tai kulmaksi rinnastettava erikoistilanne.

– Kyllä me jonkun verran ollaan sitä harjoiteltu. Toivottavasti saadaan niistä peleissä tilanteita ja jopa maalejakin aikaiseksi.

Seuraavaksi O’Shaughnessyn lingon alle joutuu Venäjän huteran puolustus.

Suomi kohtaa EM-kisojen toisessa ottelussaan Venäjän keskiviikkona kello 16 alkaen Pietarissa.

Lue myös:

    Uusimmat