Huuhkajien Tanska-ottelun jatkuminen traagisen tapahtuman jälkeen herätti ihmetystä – "Kuulosti aika hurjalta"

Suomen miesten jalkapallomaajoukkue otti historiallisen voiton, kun se kaatoi Tanskan 1-0 EM-kisojen avauspelissä. Ottelu muistetaan kuitenkin pääosin tanskalaistähti Christian Eriksenin lyhistymisestä ottelun avauspuoliajan lopulla. MTV Urheilu asiantuntija Juha Reini summasi ajatuksiaan ottelusta ja sen jatkumisesta traagisen tapahtuman jälkeen.

Jalkapallomaailma pysähtyi Suomen ja Tanskan välisen ottelun ensimmäisen jakson loppuhetkillä, kun Eriksen tuupertui kentän pintaan. Häntä elvytettiin pitkän aikaa ja lopulta vietiin pois kentältä kohti sairaalaa. Ottelu oli keskeytetty tapahtumien johdosta ja sitä jatkettiin pitkän tauon jälkeen, mikä jakoi mielipiteitä.

– Ulkopuoliselta kuulosti aika hurjalta. Tieto tuli kuitenkin, että Christian oli päässyt keskustelemaan Tanskan joukkueen kanssa ja antanut vihreää valoa ottelun jatkumiselle. Sen tietysti ymmärtää, jos näin halutaan, Reini kertoo.

– Täytyy sanoa, että henkisesti on kovia tyyppejä, kun pystyy jatkamaan pelaamista tuollaisen tapahtuman jälkeen, Reini jatkaa.

Ottelun jatkuttua, Tanska näytti pelaavan yhtä vahvasti kuin ennen traagista tapahtumaa. Huuhkajat pääsi kuitenkin iskemään pelin ainoan osuman tunnin kohdalla. Joel Pohjanpalo nikkasi Suomelle historiallisen osuman ja voiton. Reini muistuttaa, että Suomi osasi hyödyntää tauon mainiosti.

– Lähtökohtaisesti näytti siltä, että Tanska oli paremmin toipunut siitä, mutta samanaikaisesti Suomi oli käyttänyt tämän tauon hyödykseen. Peli parani Suomen osalta tauon jälkeen, Reini sanoo.

Suomen EM-taival jatkuu ensi keskiviikkona, kun vastaan asettuu Venäjä. Huuhkajille saattaa riittää kolmekin pistettä jatkopaikkaan, mutta pistekin Venäjä-ottelusta voisi sinetöidä vähintään lohkon kolmostilan.

Katso pääkuvan videolta Juha Reinin kaikki kommentit Huuhkajien ottelusta.

Lue myös:

    Uusimmat