Tanskan lääkäri avaa Huuhkajat-ottelun kauhunhetkiä – "Saimme Christianin takaisin"

8:55
Video: Christian Eriksenin sairauskohtaus keskeytti ottelun, Huuhkajat löi EM-avauksessaan Tanskan Joel Pohjanpalon maalilla.

Tanskan jalkapallomaajoukkueen lääkäri Morten Boesen oli tärkeässä roolissa, kun Christian Eriksen lyyhistyi nurmen pintaan kesken Suomea vastaan pelattavan ottelun.

Eriksen lyyhistyi kentän pintaan ja menetti tajuntansa täysin yllättäen avausjakson viimeisillä minuuteilla. Tilanteen vakavuus ilmeni nopeasti ja lääkintätiimi hälytettiin nopeasti paikalle.

– Meidän kutsuttiin kentälle heti, kun Christian lyyhistyi. Emme nähneet sitä, mutta pian tuli selväksi, että hän kaatui. Kun saavuimme paikalle, hän makasi kyljellään ja hengitti, Tanskan joukkueen lääkäri Morten Boesen kertoo tanskalaiselle B.T-lehdelle.

Tilanteen vakavuus selvisi nopeasti paikalle rientäneille lääkintämiehille. Boesen ja stadionin ensiaputiimi joutuivat turvautumaan sydänhierontaan.

– Tunsimme pulssin, mutta nopeasti tilanne muuttui ja jouduimme antamaan elämän pelastavaa sydänhierontaa. Saimme fantastisen nopeasti apua stadionin lääkäriltä ja ensiapuhenkilökunnalta. Yhdessä teimme sen, mitä meidän täytyikin.

Eriksen kuljetettiin paareilla ja tajuissaan pois kentältä. Tuoreimpien tietojen mukaan hänen tilansa on vakaa ja häntä hoidetaan sairaalassa.

– Saimme Christianin takaisin. Hän puhui minulle ennen kuin hänet vietiin sairaalaan, Boesen kertoo.

Videot

Uusimmat

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja