Huuhkajien maalin tehnyt Joel Pohjanpalo ei osannut käsittää tapahtunutta – kertoi hetkistä ennen ottelun jatkamista: "Ajatukset olivat siellä sun täällä"

8:55
Tulosruutu: Christian Eriksenin sairauskohtaus keskeytti ottelun, Huuhkajat löi EM-avauksessaan Tanskan Joel Pohjanpalon maalilla.

Huuhkajien maalisankarilla Joel Pohjanpalolla oli vaikeuksia kasata itseään takaisin pelivireeseen Christian Eriksenin lyyhistymisen jälkeen.

Suomen voittomaalin EM-kisojen avausottelussa puskenut Joel Pohjanpalo todisti läheltä kauhistuttavaa hetkeä, jolloin Eriksen kaatui velttona kentän pintaan.

– Mä olin lähellä ja kun näin, että kaikki ei todellakaan ole hyvin, huusin vain tuomarille, että nyt nopeasti lääkintähenkilökunta kentälle, Pohjanpalo kertasi ottelun jälkeen.

– Siinä vaiheessa, kun huomasi, että hän taistelee elämästään, kaikki ajatukset menivät pois fudiksesta.

Suomen pelaajat katsoivat kauhistuttavia tapahtumia kauempaa, kun Erikseniä elvytettiin minuuttitolkulla Parkenin nurmella.

Suomen joukkue vetäytyi lopulta pois kentältä pukuhuoneeseen odottamaan uutisia tilanteesta. Pelaajat niin kuin kaikki muutkin stadionilla olivat silminnähden poissa tolaltaan.

Kun tieto Eriksenin toipumisesta tiedolliseen tilaan ja hereille saavutti Huuhkajien leirin, helpotus valtasi pukukopin. Eriksen kertoi itse sairaalasta toivovansa, että ottelu pelattaisiin loppuun.

Suomen joukkue saapui takaisin nurmelle ja kerääntyi rinkiin kuuntelemaan päävalmentaja Markku Kanervan sanoja.

– Rive sanoi siinä ringissä, että tämä on vaikea tilanne meille kaikille, mutta me haluamme kunnioittaa Eriksenin päätöstä ja jatkaa pelaamista. En oikein muista, mitä muuta hän sanoi, ajatukset olivat siellä sun täällä, oli vaikea olla siinä hetkessä.

Ottelun jatkaminen järkytyksen jälkeen oli kova ratkaisu kaikille läsnäolleille. Pohjanpalokaan ei tiennyt, miten päin olla maalinsa jälkeen.

– Se ei missään nimessä helppoa ollut, ja se varmaan myös näkyi kentällä ja omassa tuuletuksessani. Ensimmäinen reaktio oli, että jumalauta tuli ensimmäinen EM-kisamaali tehtyä, mutta aika nopeasti siinä tuli mieleen se, mitä tapahtui ensimmäisen puoliajan lopussa.

Huuhkajien voitonjuhlat ensimmäisen EM-kisaottelun jälkeen jäivät kokonaan juhlimatta ymmärrettävistä syistä.

– Meidän kaikki ajatukset ovat Christian Eriksenin puolella. Toivottovasti hänellä menee kaikki hyvin, ja mitä meille kerrottiin ennen kuin mentiin kentälle, kaikki näytti hyvältä ja tilanne oli vakaa.

– Toivon vain, että hän toipuu takaisin pelikuntoon, eikä mitään komplikaatioita ei tapahdu.

Ylipäätään Suomen EM-kisahistorian ensimmäinen ottelu ja voitto eivät olleet syöpyneet Pohjanpalon tajuntaan.

– On vaikea käsitellä, mitä olemme saavuttaneet. Ajatukset ovat koko ajan Eriksenissä, Pohjanpalo päätti.

Videot

Uusimmat

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja