Huuhkajat-tähti riensi ensimmäisenä lyyhistyneen Christian Eriksenin luokse – tapaus jätti henkisen jäljen: "Ei tuollaiseen voi mitenkään valmistautua"

Venäjä löi Huuhkajat kirvelevässä trillerissä – Mika Saukkonen ja Juha Reini perkaavat pelin kiinnostavimmat käänteet 5:57
Venäjä löi Huuhkajat kirvelevässä trillerissä – MTV Urheilun asiantuntija Juha Reini perkasi pelin kiinnostavimmat käänteet

Suomen tähtipelaajiin lukeutuva Robin Lod näki Christian Eriksenin tapauksen läheltä. Traumaattista kokemusta on helpottanut tieto tanskalaistähden toipumisesta.

Huuhkajien torstaisessa lehdistötilaisuudessa Terijoella sulateltiin enimmäkseen vielä edellisen päivän niukkaa 0–1-tappiota Venäjälle.

Ensimmäistä kertaa EM-kisojen aikana lehdistön eteen saapunut Huuhkajien keskikenttätähti Robin Lod kertoi pettymyksestä, jonka maalitta jääminen aiheutti. Myös Lodilla oli oma paikkansa maalintekoon toisella puoliajalla, kun hän vapautui pallon kanssa nousuun oikeaa laitaa pitkin.

Tilanne sai alkunsa pitkästä avauksesta, jonka Joel Pohjanpalo pudotti Lodille.

– Pelin tiimellyksessä huomattiin, että Venäjä tulee ottamaan ylhäältä meidän maalipotkuja. Jolle hyvänä pääpelaajana näki sen, että olen vapaana.

– Pääsin vapaana oikeaa laitaa, leikkasin keskelle ja pääsin vasemmalla laukomaan. Harmi, että siinä oli toinen puolustaja blokkaamassa, Lod kertasi.

– Harmitus pelin jälkeen oli kova, jos näin kiltisti sanotaan. Olemme näyttäneet, että voimme näitä pelejä voittaa, ja olemme joskus voittaneetkin vähemmilläkin paikoilla. Harmittaa, kun oli kaikki avaimet voittoon.

"Se oli iso paikka"

Terijoella palattiin hetkeksi myös viime lauantain tapahtumiin. Christian Eriksen on ollut kaikkien Huuhkajien mielessä dramaattisesta hetkestä saakka, minkä joukkue toi esiin alkulämmittelyssään Venäjä-ottelun alla. Kaikilla pelaajilla oli yllään t-paita, joka toivotti tanskalaistähdelle paranemista.

Robin Lodille lauantain tilanne oli järkyttävä. Hän oli ensimmäinen pelaaja, joka saapui tilanteeseen ja kentälle lyyhistyneen Eriksenin luokse.

– Ei tuollaiseen tilanteeseen voi oikein mitenkään valmistautua, kun näkee tuollaisen ihan lähietäisyydeltä. Se jättää tietynlaisen jäljen. Kun Christian kaatui, ihmettelin, mitä tapahtui, mutta sitten aika nopeasti minä ja kaikki muutkin siinä lähietäisyydellä ymmärsivät, että nyt on vakavasta asiasta kyse, Lod kertasi.

Lod reagoi tilanteessa hienosti ja viittasi heti lääkintähenkilökunnalle, että hätä on suuri.

– Koko loppupäivä ja peli olivat tunteiden sekamelskaa, eikä sitä voittoakaan osannut paljon juhlia, kun oli toisen ihmisen hengestä kyse. Se oli iso paikka. Onneksi, mitä olen kuullut ja lukenut, kaikki on mennyt parempaan päin.

Huuhkajien pelaajat ovat saaneet tarvittaessa apua käsitelläkseen traumaattista tilannetta.

Suomen seuraava ottelu EM-kisoissa pelataan maanantai-iltana kello 22 Belgiaa vastaan.

Lue myös:

    Uusimmat