Christian Erikseniltä iloinen yllätys Tanskan joukkueelle

6:45
Belgia kaatoi Tanskan torstai-illan ottelussa. Pelissä tehtiin myös kunniaa Christian Eriksenille.

Jalkapallon EM-kisoissa Huuhkajien lohkossa pelaava Tanska koki torstai-iltana sen toisen tappion, kun Belgia oli parempi maalein 2-1. Tanskan Martin Braithwaite kertoi Christian Eriksenin lähetettyä tsemppiviestin ottelun jälkeen.

Tanska johti ottelua avausjakson jälkeen, mutta Belgian Kevin de Bruynen vaihtaminen sisään puoliajalla muutti ottelun kulun. Belgialaistähti syötti yhden ja teki toisen Belgian noustua voittoon. Barcelonassa pelaava Braithwaite kiitti pelin jälkeen saamastaan tuesta.

– Olen niin helvetin onnekas, että saan pelata Tanskalle. Se on uskomaton kokemus. Saamallemme tuelle ei löydy sanoja. Nyt ajamme maanantaina Venäjän yli ja etenemme jatkoon turnauksessa, Braithwaite kertoi.

Tanskan joukkueen palattua pukuhuoneeseen, odotti heitä mieluisa yllätys. Sydänpysähdyksen Huuhkajat-ottelussa kokenut Eriksen oli viestittänyt joukkueelle omat kehunsa.

– "Olette niin mahtavia", oli hän muun muassa kirjoittanut, Braithwaite kertoi.

Vaikka Tanskalla ei ole kasassa yhtään pistettä B-lohkossa, on sillä silti mahdollisuudet edetä jatkoon. Jos Belgia voittaa Huuhkajat päätöskierroksella, etenee Tanska lohkokakkosena jatkoon 2-0-voitolla tai muulla voitolla, jossa se tekee vähintään kaksi maalia. 

Tanskan voittaessa Venäjän 1-0 ja Belgia voittaa Suomen vähintään kahdella maalilla, etenee Tanska lohkokakkosena jatkoon. Se voi myös edetä jatkoon lohkokolmosena, mutta silloin jatkoonpääsy on kiinni muiden lohkojen tilanteista. B-lohkon päätöskierros on luvassa maanantaina, kun Huuhkajat kohtaa Belgian ja Tanska Venäjän.

Videot

Uusimmat

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja