Huuhkajien supersuorittaja halutaan Valioliigaan – ”Ei mitään ongelmaa pelata siellä”

6:04
Videolla juttua Huuhkajien edellisestä EM-karsintaottelusta.

Huuhkajien riveissä Glen Kamara on noussut koko A-maajoukkueen ylivoimaisesti tärkeimpien pelaajien joukkoon. Kamara, 23, on tekemässä räväkkää nousua huipulle, sillä keskikentän multitaituri on herättänyt kiinnostusta jo Valioliigassa asti.

Kamara siirtyi tammikuussa Skotlannin sisällä Dundeesta suurseura Rangersiin.

Tuoreeltaan Kamaraa on yhdistetty muun muassa Valioliigassa Brightonin riveihin. Asiasta kertoi aiemmin TEAMTalk, jonka mukaan Brightonin manageri Graham Potter on tiukasti Huuhkajien tähden perässä.

Syyt kiinnostuksen takana ovat selvät. Omalla urallaan 64 A-maaottelua keskikentällä pelannut C Moren asiantuntija Mika Väyrynen näkee Kamaran pelissä sangen poikkeuksellisia elementtejä – ainakin jos vertaa muihin suomalaisiin nähden.

– Glenin pelaaminen on niin sulavaa ja dynaamista. Maajoukkueessa ei ole ollut välttämättä hetkeen tuollaisia pelaajia, jotka pystyvät antamaan edistäviä syöttöjä niin kovaan tahtiin. Hän havaitsee, mitä kentällä ja ympärillä tapahtuu. Sen kun tekee oikein, niin se johtaa oikeisiin ratkaisuihin. Hän näkee, missä vastustajat menevät, missä omat pelaajat ovat ja missä se tila on. Siinä Glen on todella hyvä, Väyrynen analysoi Huuhkajien keskikentän taituria MTV Urheilulle.

– Se, mikä hänessä on muihin suomalaisiin keskikenttäpelaajiin nähden poikkeuksellisempaa, on se, että hän pystyy kääntymään ahdistettuna. Hän suojaa palloa hyvin ja pystyy tappamaan yhdellä tai kahdella liikkeellä vastustajan vastaprässin. Se on se, mikä pistää minulle silmään, Väyrynen jatkaa.

Rangersin manageri, ex-huippupelaaja Steven Gerrard on tuonut suoraan ilmi sen, miten hän on suoranainen Kamara-fani.

– Glen on kiinnittänyt Valioliiga- ja monien muiden seurojen kiinnostuksen. Hän on harvinainen pelaaja, koska hän pystyy pohjapelaajana näkemään yhden pidemmän syötön avulla vastustajan prässin taakse. Hän pystyy purkamaan painetta, kääntymään tai jopa henkilökohtaisella kuljetuksella ohittamaan vastustajan linjan. Sitä on kiva katsoa, Väyrynen hehkuttaa Kamaraa.

Miten Kamara pärjäisi Valioliigassa, jos hän sinne siirtyy?

– Mitä ylemmäs ja korkeammaksi mennään, niin sitä enemmän vaaditaan havainnointi- ja tunnistamiskykyä. Siihen lisätään vielä se, että hänellä on hyvät jalat ja kroppa, jolla pystyy selviämään kaksinkamppailuista. Eikä hän edes hirveästi joudu kaksinkamppailuihin noiden kykyjen myötä, Väyrynen miettii ja summaa:

– Toki Valioliiga on sitten uusi sarja. Siihen tulee kaikkia henkisiä juttuja mukaan. Mutta kun ne pystyy käsittelemään, niin en näe, että on mitään ongelmaa pelata Englannin Valioliigassa. Hän pärjää ihan varmasti siellä, jos siirto jossain vaiheessa tulee, Väyrynen uskoo. 

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja