Huuhkajien puolustaja vastasi arkaan aiheeseen – kiistelty laki hyväksyttiin Unkarissa: "En ole siitä mitenkään iloinen"

6:45
Tulosruutu: Palloliiton Ari Lahdella syytä tyytyväisyyteen Huuhkajien EM-kisahuumassa.

Unkarin perinteikkäimpiin seuroihin lukeutuvassa budapestilaisessa MTK:ssa ammatikseen pelaava Nikolai Alho on seurannut maan poliittista muutosta maltillisesti vierestä.

Huuhkajien EM-ryhmään murtautunut Alho ei ole saanut vielä peliaikaa turnauksessa. Harjoitusmaaottelussa Viroa vastaan tullut nilkkavamma kiusasi 28-vuotiasta ennen kisojen alkua.

– Nilkka meni ympäri. Olen treenannut joukkueen kanssa ja nyt olen messissä, Alho kommentoi kuntoaan perjantaina.

Vielä viime kaudella HJK:n riveissä pelannut laituri-laitapakki sai toivomansa siirron tammikuussa, kun hän tarttui Unkarin pääsarjaseuran MTK:n haaviin.

MTK on yksi vanhimpia ja maan historian menestyneimpiä seuroja Unkarissa, mutta on 2000-luvulla saanut enemmän taistella paikastaan pääsarjatasolla kuin mestaruuspokaaleista.

Unkari on tällä hetkellä Euroopan polttopisteessä maan itsevaltaisen ja äärioikeistolaisen hallituksen vuoksi. Hiljattain maan parlamentti hyväksyi lain, joka kieltää homoseksuaalisuuden propagoimisen alaikäisille. Vastaavanlainen laki on voimassa myös Venäjällä.

Alho kommentoi asiaa varovaisesti.

– Olen viihtynyt hyvin Budapestissa, ei siinä mitään. Näin, että tuollainen laki tuli voimaan. En lähde sitä enempää kommentoimaan, nämä ovat aika arkoja aiheita. Toki voin sanoa omasta puolestani, että en ole siitä mitenkään iloinen. Se ei kuitenkaan vaikuta muhun, mä olen siellä vain pelaamassa fudista, Alho tuumasi.

Alholla on MTK:n kanssa sopimus voimassa vielä ensi kaudesta.

– Minä ja perhe olemme viihtyneet Budapestissa. Sopimusta on jäljellä vuosi, sen mukaan mennään tällä hetkellä.

Huuhkajilla oli perjantaina ohjelmassa vapaapäivä, ja viikonloppuna joukkue syventyy tarkemmin maanantaina kohdattavan Belgian pelaamiseen ja vahvuuksiin.

Toppari Daniel O’Shaughnessy ja Alho korostivat joukkuepuolustuksen merkitystä Fifan maailmanlistan ykkösmaata vastaan.

– Olisi myös hyvä saada pidettyä palloa ja luotua vähän pidempiä hyökkäyksiä. Se antaisi meillekin vähän happea välillä, kun ei tarvitsisi ihan koko ajan puolustaa, Alho lisäsi.

Belgian joukkue pursuaa maailmantähtiä Kevin De Bruynesta ja  Romelu Lukakusta lähtien.

– Pitää vain yrittää ohjata heitä tietyille alueille, missä itse on vahvimmillaan ja estää heitä pelaamasta omaa peliään, O'Shaughnessy suunnitteli.

Pelaajatarkkailutyö on osittain jo tehty.

– Kaikilla pelaajilla on tiedossa, minkälaisia pelaajia on tulossa vastaan. Niitä näkee viikoittain Valioliigassa, Serie A:ssa ja Mestarien liigassa, O'Shaughnessy totesi.

Suomi kohtaa Belgian maanantai-iltana Pietarissa kello 22 alkavassa lohkon päätösottelussa.

Videot

Uusimmat

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja