Huuhkajien nuori tähti tähtää huipulle hurjalta maalitykiltä poimituilla opeilla – "Siinä on hyvä esimerkki"

Huuhkajiin ensimmäistä kertaa urallaan valittu Marcus Forss tarkkailee paljon Bayern Münchenin ja Puolan tähtihyökkääjä Robert Lewandowskin otteita jahdatessaan unelmiaan Englannissa.

21-vuotias Forss on nostanut osakkeitaan Huuhkajat-luotsi Markku Kanervan silmissä huiman syysvireensä ansiosta. Forss on takonut Englannin Mestaruussarjassa jo neljä täysosumaa, vaikka ei ole ollut vielä kertaakaan Brentfordin aloituskokoonpanossa tällä kaudella.

Pitkään Englannissa pelannut Forss on ottanut viime vuosina suuria kehitysaskelia urallaan. Viime kaudella Forss takoi Englannin Ykkösliigassa 18 pelaamassaan ottelussa 11 häkkiä ja tahti on jatkunut hyvänä myös tälläkin kaudella.

Forss on vireensä ansiosta nostanut itsensä kilpailemaan jopa arvokisapaikasta. Nuori lahjakkuus ei kuitenkaan ota itse paineita Suomen kannalta historiallisista EM-kisoista. Forss tiedostaa kuitenkin, mitä kisakoneeseen pääseminen vaatii.

– Se riippuu siitä, mitä näytän seurajoukkueessa. Toivottavasti jatkan samaan malliin, niin miksei. Teen parhaani kentällä ja katsotaan, mitä tapahtuu, Forss sanoo Huuhkajien lehdistötilaisuudessa.

Forss seuraa aktiivisesti jalkapalloa myös vapaa-ajallaan. Yleisesti lajista kiinnostunut nuorukainen on ottanut viime aikoina oppia Bayern Münchenin maalihai Robert Lewandowskilta television välityksellä.

– Katson aika paljon häntä, että missä voin parantaa. Siinä on hyvä esimerkki, miten kärkihyökkääjä pelaa. Kokonaispelaaminen ja puolustuspeli. Liikkuminen boksissa ja kokonaisuudessa myös pallottomana ja pallollisena. Totta kai siitä pystyy aina oppimaan lisää omaan peliinsä, Forss listaa.

Lewandowskin otteita kelpaakin ihastella, sillä hurjaan tahtiin maaleja takova 32-vuotias puolalaishyökkääjä on tällä hetkellä ehdottomasti oman pelipaikkansa eliittiä.

Huipulle tähtää myös Forss. Englannissa uraansa luova hyökkääjä toivoo pelaavansa jonain päivänä Valioliigan vehreillä viheriöillä.

– Oma unelma on ainakin pelata Valioliigassa. Jos kehitys jatkuu samanlaisena, niin miksei pystyisi pelaamaan siellä, Forss summaa.

Lue myös:

    Uusimmat