Huuhkajien maalivahti elää keskellä Euroopan suurinta koronaviruskeskittymää – useita kuntia eristetty: "En ole aistinut paniikkia"

4:17
Jesse Joronen kertoi pelaamisestaan Serie A:ssa ja urakehityksestään MTV Urheilulle viime marraskuussa.

Suomen maajoukkueen maalivahti ja Italian Serie A:n Bresciaa edustava Jesse Joronen on jatkanut elämää suhteellisen normaaliin tapaansa.

Koronaviruksen pelko tuntuu vallanneen koko Euroopan, jossa jokaista tartuntauutista seurataan nyt valppaina ja huolestuneina.

Toistaiseksi virus on saanut vanhalla mantereella suurimman jalansijansa Pohjois-Italiassa, jossa yli 300 ihmistä on saanut tartunnan ja 11 iäkkään ihmisen kerrotaan kuolleen virustautiin. Pahiten virus on iskenyt Lombardian maakuntaan, jossa viranomaiset ovat eristäneet karanteeniin useita pienempiä kuntia viruksen leviämisen estämiseksi.

Lombardian toiseksi suurimmassa kaupungissa asuva ja ammatikseen jalkapalloileva Jesse Joronen on epidemiasta huolimatta pystynyt pyörittämään arkeaan tavalliseen tapaan.

– En ole hirveästi huomannut sitä. Olen normaalisti käynyt treeneissä ja oleillut kotona. Vähemmän on ihmisiä liikkeellä Bresciassa, mutta ei se mitenkään massiivisesti ole elämään vaikuttanut, Joronen kuvailee MTV Urheilulle.

Hygienia on tietenkin korostunut viruksen tartuntariskin välttämiseksi niin Jorosella itsellään kuten myös muilla hänen seurajoukkueessaan.

– Seuramme lääkäri laittoi viestin ja kertoi, mistä on kyse. Muuten ei ole ollut mitään sen kummempaa. Treenit jatkuvat normaalisti. Totta kai halutaan, että kaikki pesevät käsiään aktiivisesti ja pitävät huolta hygieniastaan. Ei myöskään haluta, että mennään ihan jokaiseen yleisötapahtumaan, Joronen kertoo.

– Totta kai tämä täytyy ottaa vakavasti, mutta niin kauan kuin toisin kerrotaan, nämä varotoimenpiteet ovat riittäviä.

"Vettä on vähän vähemmän"

Joronen on tietenkin huomannut paikallisen lehdistön kasvaneen kiinnostuksen koronavirukseen.

– Totta kai siitä kirjoitetaan. En kuitenkaan seuraa mediaa ihan kauheasti.

MTV Urheilun Bresciasta puhelimitse tavoittama Joronen kertoo käyneensä kaupassa juuri ennen haastattelua. Asiointi sujui ongelmitta.

– En ole aistinut paniikkia. Vettä on vähän vähemmän kaupoissa, mutta muuten kaikki on ihan normaalisti. Sain ostettua kaikki itselleni tarpeelliset jutut.

Jorosen työnteon kannalta koronavirus aiheuttaa epävarmuutta. Serie A:n otteluita peruutettiin jo viime viikonloppuna. Nyt todennäköiseltä vaikuttaa se, että ensi viikonloppuna suuri osa peleistä pelataan tyhjille katsomoille.

– Olen valmistautunut pelaamaan, kunnes toisin kerrotaan. Pelataanko ylipäätään tai ilman katsojia, se päätös tehdään varmasti oikeista syistä, mikä se ikinä onkaan, Joronen sanoo.

Brescialla on ohjelmassa vierasottelu Sassuoloa vastaan sunnuntaina.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja