Christian Eriksenin tilanne järkytti – Mehmet Hetemaj palaa traagiseen tapaukseen urallaan: "Suru oli ihan käsittämätöntä"

8:55
Video: Christian Eriksenin sairauskohtaus keskeytti ottelun, Huuhkajat löi EM-avauksessaan Tanskan Joel Pohjanpalon maalilla.

Christian Eriksenin tapaus valtasi myös MTV Urheilun asiantuntijan Mehmet Hetemaj'n ajatukset eilen pelatun jalkapallon EM-kisaottelun yhteydessä. Hetemaj alkoi pelätä pahinta.

Tanskan keskikenttätähti Eriksen lyyhistyi kentän pintaan Suomea vastaan pelatun B-lohkon ottelun avausjakson lopulla. Eriksenin sydän pysähtyi, ja hän sai sydänhierontaa. Näky järkytti monia.

– Kun häntä alettiin elvyttää, sitä alkoi totta kai miettiä pahinta mahdollisuutta, Hetemaj sanoo.

Eriksen tuli onneksi tajuihinsa, ja hänet kuljetettiin sairaalaan jatkotutkimuksiin. Hänen kerrottiin olleen yhteydessä Tanskan pelaajiin ja toivoneen ottelun jatkumista. 

Ottelua päädyttiinkin jatkamaan myöhemmin samana iltana. Vaikka Eriksenin tilan kerrottiin olleen vakaa, Hetemaj pelkäsi, tulisiko myöhemmin ikävä käänne.

– Kaikki ajatukset pyörivät vain siinä, että Eriksen selviäisi.

Peliin Hetemaj ei enää kyennyt keskittymään. Hän ei saanut sittemmin unenpäästäkään kiinni. SJK:n keskikenttäpelaajan oli myös tänään vaikea miettiä jalkapalloa aamuharjoituksissa.

– Kaikilla oli aika samanlaiset tunnetilat. Yleensä koppiin mennessä musiikki paukkuu, mutta tänään ei kyllä tehnyt mieli kuulla musiikkia.

Piermario Morosinin kuolema

Hetemaj muistaa vastaavantyyppisen tapauksen Italiasta huhtikuulta 2012, jolloin hän edusti Serie B:ssä pelannutta AlbinoLeffeä. Vastustajan riveistä tuttu italialaispelaaja Piermario Morosini koki sydänpysähdyksen edustamansa Livornon vierasottelussa Pescaraa vastaan.

Morosini ei selvinnyt, vaan kuoli 25-vuotiaana. 

– Meillä oli harjoitukset menossa, pelasimme pelin vasta kahden päivän päästä. Olisiko joukkueestamme ainakin kolme tai neljä pelaajaa pelannut Morosinin kanssa, ja he alkoivat itkeä. 

– Oli ihan käsittämätöntä se suru, mikä itsellänikin oli, vaikken tuntenut häntä. Olin kuitenkin pelannut häntä vastaan.

Tapaus on jäänyt ikuisesti Hetemaj'n mieleen ja vetää herkäksi.

– Toivoin vain, että samaa tragediaa ei tule käymään.

Hetemaj menee ajatuksissaan siihen, mikä on lopulta kaikkein tärkeintä.

– Elämä osoittaa, että pitäisi nauttia pienistä asioista. Että on terve, ja läheisillä on asiat hyvin. Valittaa vähemmän ja osaa arvostaa niitä pieniäkin asioita, joita meillä on. Meillä on onneksi todella hyvin asiat täällä Suomessa.

Videot

Uusimmat

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja