Huuhkajien tutkapari tekee kovaa jälkeä – hillitön taisto käynnissä Bosniassa

Bosnia ja Hertsegovinan ja Suomen välinen jalkapallon Kansojen liigan ottelu Zenicassa on käynnistynyt vauhdikkaasti. Peli oli puolen tunnin kohdalla jo tasan 2–2.

Bosnia ja Hertsegovina sai rangaistuspotkun jo alkuminuuteilla, kun Sauli Väisänen repi kulmapotkutilanteessa Edin Dzekoa paidasta. Huuhkajat-puolustaja sai hölmöilystään keltaisen kortin, ja Miralem Pjanic painoi viidennellä minuutilla pallon pilkulta melko keskelle maalia.

Suomi tasoitti kuitenkin 1–1:een jo viiden minuutin päästä. Avauskokoonpanoon nostettu Benjamin Källman jakoi laatutarjoilun laidalta kärkiparilleen Teemu Pukille, ja Pukki ampui bosnialaispuolustuksen jaloista pallon rysään.

18. minuutilla Pukin ja Källmanin yhteistyö toimi jälleen. Pukki tarjosi tarkan chipin Källmanille, ja tämä jatkoi pallon varmuudella häkkiin. Suomi siirtyi 2–1-johtoon.

Kunniaa kummastakin Huuhkajien osumasta ansaitsee myös Lucas Lingman, joka petasi ennen ensimmäistä maalia avanneen tarjoilun Källmanille ja alusti toista kihausta pitkällä avauksella Pukille.

Bosnia ja Hertsegovina kampesi tasoihin 29. minuutilla, kun Dzeko vastaanotti Pjanicin syötön paitsion rajamailla ja jatkoi pallon pömpeliin. Mahdollista paitsiota tarkistettiin pitkään videoilta, mutta osuma hyväksyttiin.

Bosnia ja Hertsegovina johtaa Kansojen liigan B-liigan 3. lohkoa kolmen kierroksen jälkeen viidellä pisteellä. Huuhkajat ja Montenegro ovat yhden pinnan päässä.

Huuhkajat ja Bosnia ja Hertsegovina tahkosivat Kansojen liiga -kauden alussa 1–1-tasapelin Helsingissä.