Huuhkajat koki sapettavaa epäonnea – lohkotilanne tukaloitui huomattavasti

Bosnia ja Hertsegovina päihitti Suomen jalkapallon Kansojen liigan ottelussa Zenicassa onnekkaan voittomaalin turvin 3–2. Lohkokärki Bosnia ja Hertsegovina karkasi samalla Huuhkajilta jo neljän pisteen päähän.

Ottelun hahmo Edin Dzeko iski Bosnia ja Hertsegovinalle kaksi arvokasta maalia. Hän nosti ensin Miralem Pjanicin alustuksesta isännät 2–2-tasalukemiin vajaan puolen tunnin pelin jälkeen. Osumaa tarkistettiin pitkään mahdollisen paitsion varalta, mutta maali lopulta hyväksyttiin.

Dzeko teki myös Bosnian voittomaalin, joka syntyi Huuhkajien kannalta epäonnisesti 58. minuutilla. Dzekon laukaus muutti nimittäin suuntaa Suomen puolustajan Miro Tenhon jalasta ja meni tolpan juuresta häkkiin.

Bosnian oli vienyt jo viidennellä minuutilla 1–0-johtoon rangaistuspotkusta pallon melko keskelle maalia ampunut Pjanic. Rankkari tuomittiin, kun Suomen puolustaja Sauli Väisänen repi kulmapotkutilanteessa Dzekoa.

Huuhkajien maaleissa loisti trio Lucas Lingman, Teemu Pukki ja Benjamin Källman. Lingman jakoi kummassakin osumassa avaavat syötöt, jotka Suomen kärkipari jatkohyödynsi tuloksekkaasti. Ensin Källman jatkoi Lingmanin esityön jälkeen pallon Pukin viimeisteltäväksi, ja toisessa maalissa Pukki puolestaan tarjosi Lingmanin pitkän syötön jälkeen tarkan chipin Källmanille, joka naulasi pelivälineen rysään.

Kansojen liigan B-liigan 3. lohkoa johtava Bosnia nousi kahdeksaan pisteeseen. Montenegro on yhden pisteen päässä lohkokakkosena. Suomi on lohkokolmosena neljä pinnaa Bosniaa perässä. Romania on lohkojumbona pisteen Suomen perässä kolmella pinnalla.

Montenegro voitti tuoreeltaan vieraissa Romanian 3–0.

Huuhkajat oli Kansojen liiga -kauden alussa tasannut Bosnian kanssa pisteet Helsingissä 1–1-lukemin.

Kaksi kierrosta jäljellä

Lohkovaihetta on nyt jäljellä kaksi kierrosta. Suomi kohtaa syyskuussa käytävissä otteluissa Romanian kotonaan ja Montenegron vieraissa. Lohkovoiton todennäköisyydet eivät kuitenkaan ole enää suuret, sillä Suomi tarvitsisi omien voittojensa lisäksi huomattavasti suotuisia tuloksia muista peleistä.

Lohkovoittaja saa paikan EM-jatkokarsintoihin ja nousee A-liigaan.

Juttua korjattu 6.04: Dzekoa rikkonut pelaaja oli Sauli Väisänen.