Huuhkajat-luotsi Markku Kanerva Mestarien liigan finaalista: "Se on hänen vahvuutensa"

Huuhkajien EM-karsintajoukkueeseen muutoksia – loukkaantumiset vaivaavat joukkuetta 3:39
Videolla Markku Kanervan analyysiä Mestarien liigan finaalista.

Huuhkajat valmistautuu paraikaa seuraaviin EM-karsintaotteluihin. Suomen maajoukkueen päävalmentaja Markku Kanerva matkustaa lauantaina seuraamaan Mestarien liigan loppuottelua. Hän summasi yhteen MTV Urheilulle tulevaa finaalia sekä molempien joukkueiden valmentajia.

Tottenham ja Liverpool etenivät tapahtumarikkaiden vaiheiden jälkeen loppuotteluun. Joukkueet ovat kohdanneet tämän kauden aikana kahdesti. Valioliigassa Liverpool voitti molemmat ottelut 2–1.

– Tietenkin aina upeaa päästä katsomaan seurajalkapalloilun kauden huipennusta. Odotan aika tasaista peliä. Liverpoolilla on näytön paikka, kun he hävisivät viime finaalissa Real Madridille. Tottenhamilla taas sauma voittaa jotain todella isoa, Kanerva sanoo.

– Mielenkiintoinen peli tulossa ja jos ajatellaan joukkueiden aikaisia kohtaamisia, niin tiukkoja matseja ovat olleet, vaikka Liverpool hoitanutkin yhdellä maalilla. Yksittäisessä pelissä mitä vain voi sattua. Tunnelma tulee olemaan huikea. Toivotaan, että brittifanit osaavat käyttäytyä asiallisesti, ettei tule mitään hässäkkää, Kanerva jatkaa.

Mestarien liigan finaali

Tottenham-Liverpool lauantaina 1.6.
Jalkapallostudio klo 21.00 (C More Sport 1) ja klo 21.20 (MTV3)
Finaali klo 21.55 C More Sport 1 ja MTV3

Ottelu näkyy myös cmore.fi -suoratoistopalvelussa​​​​​​​

Finaalissa ovat vastakkain kahden huippulaadukkaan joukkueen lisäksi, kaksi erittäin mielenkiintoista valmentajapersoonaa. Tottenhamin Mauricio Pochettino on ollut seuran peräsimessä vuodesta 2014 lähtien ja Liverpoolin Jürgen Klopp vuodesta 2015. 

– Kumpaakaan en ole päässyt tapaamaan, niin vaikea sanoa. Jos sen perusteella arvioisin, mitä olen kuullut ja aistinut, niin he ovat hiukan erityyppisiä. Kloppin vahvuus on se ilmapiirin luominen ja vuorovaikutus pelaajien kanssa. Ehkä sen henkisen puolen lataaminen on hänen vahvuutensa. Luulen, että Pochettinon kohdalla löytyy enemmän taktisia variaatioita, kun on katsonut, millä tavalla hän on muuttanut Tottenhamin ryhmityksiä matkan varrella. Hän on hyvin joustava sen suhteen. He ovat erityyppisiä valmentajia omine vahvuuksineen. Mielenkiintoisia tyyppejä ja hyviä valmentajia molemmat, Kanerva summaa.

Mestarien liigan finaali pelataan lauantaina 1. kesäkuuta kello 22. Ottelua voit seurata C More Sport 1 - ja MTV3- kanavalta sekä cmore.fi -suoratoistopalvelusta.

Lue myös:

    Uusimmat