Montenegrolaismedialta paljonpuhuva reaktio Huuhkajat-ottelun rasismiepäilyyn: "Ei ole ainoa ongelma"

Katso videolta: Huuhkajat otti 2-0-voiton Montenegrosta Kansojen liigassa maanantaina.

Suomen miesten jalkapallomaajoukkue päätti Kansojen liigan lohkovaiheen voitokkaasti kaatamalla Montenegron 2-0 maanantai-iltana. Ottelusta riitti jälkipyykkiä, sillä Euroopan jalkapalloliitto Uefa aloitti tutkinnan Montenegron pelaajan rasistisesta käytöksestä Huuhkajien Glen Kamaraa kohtaan.

Suomi päätti lohkopelit 2-0-voittoon debytantti Oliver Antmanin ja Benjamin Källmanin osumilla. Antman tarjoili myös Källmanin osuman. Kotijoukkue kävi ottelun aikana lämpöisenä ja se otti peräti kuusi varoitusta sekä kaksi punaista korttia.

Ensimmäisellä puoliajalla reilun vartin pelin jälkeen Zarko Tomasevic katseli toisen kerran varoitusta ja lensi ulos. Toisella puoliajalla Montenegron päävalmentaja Miodrag Radulovic passitettiin pukusuojiin suoralla punaisella kortilla.

Myös jälkipyykkiä ottelusta tulee riittämään, sillä Uefa aloitti tutkinnan Montenegron pelaajan rasistisesta käytöksestä Huuhkajien Glen Kamaraa kohtaan. Myös montenegrolainen media Vijesti nosti esille, että maajoukkueen ainoa ongelma ei suinkaan ollut tappio Suomelle.

– Tappio Suomelle kaoottisessa B-liigan päätösottelussa ei suinkaan ole Montenegron maajoukkueen ainoa ongelma. Se on itse asiassa pieni ongelma, jos Uefan tutkinta osoittaa, että Suomen Glen Kamaraa loukattiin rasistisesti ottelun aikana, Vijestin jutussa kirjoitettiin.

Montenegroa rangaistiin vuoden 2019 huhtikuussa fanien rasistisesta käytöksestä ja tuolloin maa joutui pelaamaan yhden ottelun tyhjille katsomoille. Huuhkajien keskikenttäpelaaja Kamara joutui viime vuonna Eurooppa-liigan ottelussa tshekkipelaaja Ondrej Kudelan rasistisen loukkauksen kohteeksi. Kudela sai tapauksesta kymmenen ottelun pelikiellon.