Huuhkajat-legenda Jonatan Johansson kovan haasteen eteen – kauteen vain yksi tavoite: "En halua, että peleistä puhutaan pakkovoittoina"

2:22
Videolla juttu Jonatan Johanssonista.

Jalkapallon kotimainen Veikkausliiga sai kovan luokan paluumuuttajan, kun Jonatan Johanssonista tuli TPS:n uusi päävalmentaja. Johansson kertoi MTV Urheilulle ajatuksiaan uudesta pestistään.

TPS:n alkukausi on mennyt täysin penkin alle, kun viidestä ottelusta ei ole kasassa pistettäkään. Urallaan 105 maaottelua pelannut ja 22 osumaa Huuhkajissa laukonut Johansson on mielissään uudesta haasteesta.

– Seura on minulle hyvin rakas ja paljon on sydäntä mukana. Kun soitto tuli, niin päätös oli ilman muuta se, että otan haasteen vastaan. Tämä on mahtava tilaisuus ja hienoa tulla tekemään jälleen töitä TPS:n kanssa, Johansson sanoo.

TPS:n paidassa pelaajauransa vuonna 2011 päättäneen Johanssonin edellinen valmennuspesti oli Skotlannin toiseksi korkeimmalla sarjatasolla Greenock Mortonin peräsimessä. Se oli Johanssonille ensimmäinen työtehtävä päävalmentajana. Hän aloitti valmennusuransa kyseisen seuran alle 20-vuotiaiden joukkueen päävalmentajana.

Greenock Mortonin lisäksi Johanssonilla on ollut valmennustehtäviä seuratasolla Motherwellissa ja Skotlannin jättiseura Rangersissä, jossa hän toimi apuvalmentajana.

– Toivon, että tuon uusia ideoita ja haasteen pelaajille, että he näyttävät minulle mitä osaavat. Sen pitää olla aina valmentajanvaihdoksessa positiivinen asia. Ryhmässä on hyvä asenne, Johansson kertoo.

– Vaikka olen nähnyt kaikki pelit, niin on tärkeää, että oppii tuntemaan pelaajien persoonat ja millaisia he ovat kentällä, Johansson jatkaa.

Kauden tavoite on selkeä.

– Taistellaan sarjapaikasta. Sen mukaan pitää tehdä töitä, että saadaan tuloksia ja pisteitä. Se on myös tärkeää, että joukkue saa työrauhan ja otan paineen pois heiltä, että pystymme lähtemään positiivisella mielellä loppukauteen. En halua, että peleistä puhutaan pakkovoittoina. Filosofiani tälle kaudelle on se, että saamme tuloksia ja säilymme Veikkausliigassa, Johansson toteaa.

Peliurallaan suurimman vaikutuksen Johansson teki Rangersin, Charltonin sekä Malmön paidassa. Valioliigapelejä "Tintille" kertyi 147 kappaletta ja maaleja 27. Johansson oli myös maajoukkueen valmennustiimin mukana vuosina 2016-2017, kun hän toimi Huuhkajien päävalmentajan Markku Kanervan apuvalmentajana. Huuhkajat-legenda ylistääkin Kanervan valmennuskykyjä.

– Hän on loistava analyytikko ja rohkea valmentaja. Hän saa joukkueen tasapainoon. Olen ottanut paljon Riveltä, Johansson päättää.

Johanssonin ensimmäinen koitos TPS:n peräsimessä on vuorossa lauantaina 1. elokuuta, kun TPS:llä on vastassa toinen ilman voittoja tällä kaudella pelannut RoPS.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja