Antti Niemi sai uuden pestin Euroopasta – "Vähän erilainen kuin mihin olen tottunut"

Suomen maajoukkuelegenda Antti Niemi on liittynyt Kreikan pääsarjaseura Volos FC:n valmennustiimiin kauden 2024-25 kattavalla sopimuksella.

Niemi, 52, on työskennellyt peliuransa jälkeen maalivahtivalmentajana muun muassa Brightonissa, HJK:ssa ja Huuhkajissa. Nyt entinen huipputorjuja ottaa kuitenkin vastaan uuden haasteen apuvalmentajan roolissa.

– Se on vähän erilainen kuin mihin on tottunut, mutta siinä pääsee haastamaan hieman itseään ja oppii varmasti paljon uutta, Niemi kommentoi MTV Urheilulle.

Volos FC nimitti viime kuussa uudeksi päävalmentajakseen Seinäjoen Jalkapallokerhon ex-luotsin Joaquin Gomezin. Niemi työskenteli espanjalaiskäskyttäjän kanssa yhdessä muun muassa HIFK:ssa kolme vuotta sitten.

– Olemme tunteneet toisemme kymmenen vuotta ja tehneet aiemminkin töitä yhdessä. Hän halusi rinnalleen luotettavan henkilön, joka pystyy häntä auttamaan, Niemi sanoo.

Niemi on innoissaan uudelleenkäynnistyvästä yhteistyöstään Gomezin kanssa.

– Joaquin on hyvä tyyppi. Joskus päävalmentajat ovat melko etäisiä isoine taustajoukkoineen, mutta Joaquin rakastaa olla kentällä ja valmentaa niin sanotusti kädet savessa, Niemi kuvailee.

– Hän vetelee naruista ja hoitaa treenit, kun me autamme siinä missä pitää. Meillä on todella pieni staffi, sillä organisaatio ei ole valtavan iso. Kun omaa tekemistä ja oppimista miettii, niin on hyvä että on noin energinen ja tekevä kaveri vierellä.

Niemi ei kuitenkaan ole varma, onko hänestä itsestään koskaan ammattilaisseuran päävalmentajaksi.

– Ei kyllä ole sellaista tavoitetta. Olen urallani nähnyt millaista on olla päävalmentajana. Siinä roolissa olet kaikesta vastuussa; staffista, pelaajista, peleistä.

– Toisaalta senkin olen oppinut, ettei koskaan voi sanoa “ei koskaan”. Katsotaan miten tästä roolista nauttii ja mitä sen aikana oppii.

Volos FC sijoittui viime kaudella 12. sijalle Kreikan Superliigassa, joka on Uefan rankingissa Euroopan 15. kovatasoisin liiga Norjan ja Tanskan pääsarjojen välissä.

Uuden kauden lähestyessä Volos FC:n joukkueessa on kuitenkin vain 13 sopimuspelaajaa ja harjoitusvahvuudessa nuoria akatemiajoukkueesta.

– Kyllä tässä riittää hommia, niin kentällä kuin sen ulkopuolella, että saadaan hommat lähiviikkoina kasaan, Niemi myöntää.

Niemi on toiminut vuodesta 2010 lähtien Huuhkajien maalivahtivalmentajana. Maajoukkuepesti ei kuitenkaan pääty uudesta työpaikasta huolimatta.

 – Meillähän on itse asiassa Kansojen liigan ensimmäinen matsi sopivasti täällä Kreikassa, Niemi muistuttaa 7. syyskuuta pelattavasta maaottelusta.

Lue myös:

    Uusimmat