Suomalainen bitcoin-firma joutui törkeän kavalluksen kohteeksi – työntekijä vei yritykseltä jättisumman

MTV Uutisten toimittaja laittoi toimituksen tietokoneen louhimaan Bitcoinia: Näin paljon sillä"tienasi"24 tunnissa 6:45
MTV Uutisten toimittaja laittoi toimituksen tietokoneen louhimaan Bitcoinia: Näin paljon sillä "tienasi" 24 tunnissa.

Suomalainen bitcoin-automaatteja ylläpitänyt yritys joutui työntekijänsä epärehellisyyden uhriksi. Yrityksen ja sen tytäryrityksen palveluksessa palvellut mies kavalsi firmalta huomattavan summan rahaa.

Mies työskenteli suomalaisen bitcoin-yrityksen raha-automaattien hoitajana vuosina 2016–2020. Tänä aikana hän kavalsi yritykseltä sen käteisvaroja.

Mies kertoi oikeudessa, että hän oli elänyt stressaavaa aikaa elämässään useamman työn ja perhetilanteensa vuoksi. Hän olikin päätynyt käyttämään työnantajansa varoja omiin ja yrityksensä menoihin.

Syyttäjä syytti miestä yli 141 000 euron kavalluksesta perustaen syytteen yrityksen kirjanpitoon. Mies kuitenkin kiisti tämän ja myönsi kavaltaneensa 50 000 euroa.

Sai ehdollista vankeutta

Käräjäoikeus katsoi, ettei syyttäjän näyttö riittänyt miehen tuomitsemiseen väitetystä summasta. Syyte perustui syytetyn omaan kirjanpitoon, jonka paikkansapitävyyden tämä itse kiisti jo esitutkinnan aikana. Siksi oikeus katsoi miehen kavaltaneen vain tunnustamansa 50 000 euron summan.  

Oikeus katsoi varojen määrän suureksi ja teon niin pitkäkestoiseksi, että teko oli kavallukseksi törkeä.

Vuonna 1994 syntynyt mies tuomittiin Helsingin käräjäoikeudessa törkeästä kavalluksesta 4 kuukauden ehdolliseen vankeuteen. Hänet määrättiin korvaamaan uhriksi joutuneelle yritykselle kavalletut 50 000 euroa.

Tuomio annettiin kesäkuun lopussa ja se on lainvoimainen.

Bitcoin ja muut kryptovaluutat syöksykierteessä – asiantuntija kertoo, mistä on kyse 10:24
Toukokuussa bitcoin ja muut kryptovaluutat olivat syöksykierteessä – asiantuntija kertoo, mistä on kyse.

Lue myös:

    Uusimmat