HUSin toimitusjohtaja pitää koronatoimien kritiikkiä jälkiviisautena – "Keinot lähtevät puremaan"

2:06
THL julkaisi uuden ennusteen koronaepidemiasta 25.3.

Koronaepidemian pahenemisen myötä kritiikki THL:n ja hallituksen toimia kohtaan on lisääntynyt.

Erityisesti arvostelua on herättänyt se, miksi  rajoituksia ei ole otettu käyttöön nykyistä aikaisemmin. Ihmettelyä on herättänyt myös se, että miksi hiihtolomien aikaan ulkomailta palanneita suomalaisia ei ohjeistettu koronasta ja kotikaranteenista.

Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin toimitusjohtaja Juha Tuominen pitää toimia ymmärrettävinä siihen tietoon nähden, mitä käytettävissä on ollut.

– Minusta nämä rajoitukset ovat siihen tietoon, mitä meillä on ollut, aivan ymmärrettävällä hetkellä tehty. Olisi jälkiviisautta vaatia, että joku olisi osannut ennustaa jo aiemmin jotakin, mikä ei välttämättä ollut näköpiirissä, Tuominen kommentoi MTV Uutisille.

– Meistä sairaanhoitopiirissä näyttää siltä, että nämä käytetyt keinot lähtevät puremaan, nämä ovat merkittävät. Tärkää on, että niitä toimenpiteitä, joilla lisätään eristystä eli sosiaalista etäisyyttä, pyrittäisiin kunnioittamaan. Meidän pitää minimoida taampiseten ja läheisten kontaktien määrää. 

Uusimpana toimena hallitus esittää Uudenmaan maakuntaan tulon ja sieltä poistumisen kieltämistä.  Rajoitusten on määrä tulla voimaan huomenna ja jatkua 19. huhtikuuta asti.

Ilman toimia viruksen pelätään leviävän Suomessa niin, että tehohoidon kapasiteetti saattaisi loppua.

Suomessa oli eiliseen mennessä todettu testein yhteensä 880 koronavirustartuntaa.

Lue myös: 


Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja