HUS-pomo: Koronatartunnoissa 30–50 prosentin viikkokasvu, alueella 7 uutta tartuntaa vuorokaudessa – "Toinen aalto alkaa koetella Suomea lähiviikkoina"

11:33
Milloin toinen aalto iskee kunnolla Suomeen? Katso videolta HUSin Lasse Lehtosen koko haastattelu.

Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiri HUSin diagnostiikkajohtaja Lasse Lehtonen kertoo MTV Uutiset Liven haastattelussa, että keskiviikkona testatuissa 1 500 koronanäytteessä tavattiin seitsemän positiivista näytettä HUS-alueella.

Tällä viikolla testatuista yhteensä 5 000 näytteestä 30 on ollut Lehtosen mukaan positiivisia. HUS-alueella kasvua on ollut noin 30–50 prosenttia viikossa.

– Kun katsoo epidemian etenemisnopeutta, eli positiivisten testien määrän kasvua, niin kyllä minä olen varsin huolissani, Lehtonen sanoo viimeaikaisesta kehityksestä.

Mitä mieltä HUSin Lasse Lehtonen on koronarajoituksista? Katso koko haastattelu yllä olevalta videolta.

Epävirallisen suosituksen mukaan 0,5 prosentin positiivinen osuus on jo kriittinen. Lehtosen mukaan positiivisten näytteiden osuus HUSissa on jo 0,8–0,9 prosentin luokkaa, ja määrä nousee koko ajan.

– Jos kehitys jatkuu tällaisena, niin koronan toinen aalto alkaa koetella Suomea lähiviikkoina, Lehtonen toteaa.

Suomessa raportoitiin keskiviikkona 29 uutta koronavirustartuntaa. Luku on suurempi kuin yhtenäkään heinäkuun päivänä. Tapauksista 28 oli uusia, edeltävän kahden viikon aikana ilmoitettuja tuoreita tapauksia. 

Varmistettuja tautitapauksia on nyt 7512. 

Virukseen liittyviä kuolemantapauksia on todettu yhteensä 331. Tämän hetkisten tietojen mukaan sairaalahoidossa puolestaan on kuusi potilasta, joista yksi on tehohoidossa.

MTV Uutiset kertoi eilen, että HUSLABin koronatartuntaluvuissa on nähtävillä merkittävää kasvua.

– Ainakin HUS-alueen tartunnat lisääntyvät melkoisella vauhdilla. Viime viikolla oli yhteensä 34 positiivista ja nyt maanantai-tiistain aikana jo 22. Eilen (4.8.) positiivisia oli jo 14 yhteensä 1645 testissä. Maanantaina positiivisia oli kahdeksan, Lehtonen kertoi MTV:lle. 

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja