Mainos

Hurstin varainkeruukonsertista ei tullut jättipottia – varat riittävät nyt kesän loppuun saakka

1:57

Tavastialla eilen järjestetty Hynää Hurstille tuotti noin 10 500 euroa. Keikan puuhanaisena toimineen Mirva Merimaan mukaan rahat siirtyvät Veikko ja Lahja Hurstin Laupeudentyön tilille pian.

– Juttelin Heikki Hurstin kanssa ja summa riittää ehkä noin viikoksi tai puoleksitoista pyörittämään toimintaa, eli vuokrien ja palkan maksuun Hurstin organisaatiossa. Tunnelma konsertissa oli mieletön ja loi uskoa siihen, että yhdessä tekeminen kannattaa ja yhdessä voidaan saada asioita aikaiseksi, kerto Mirva Merimaa.

Hurstin valintaa pyörittävä Heikki Hursti kertoo, että nyt varoja on kaikkiaan kasassa sen verran, että toimintaa voidaan jatkaa kesän lopulle asti. Tarve lisärahoitukselle on kuitenkin edelleen olemassa, koska vuosittain pyörittämiseen tarvitaan noin 250 000–300 000 euroa.

– Tämä summa on tullut yleensä lähes kokonaisuudessaan lahjoituksista, niin on aika ihme, että tämä on näin pitkäänkin toiminut, kertoo Hursti.

8:12

"Valtion olisi aika avata kirstu"

Avun tarpeessa ovat tuhannet suomalaiset, yksistään Hurstin Valinnasta jaetaan viikoittain noin 5400 ruokakassia.

– Me jaamme ruokaa keskiviikkoisin ja perjantaisin eli noin 5400 ruokakassia jaetaan viikossa, eli sellainen 2600 tai 2700 käy, kertoo Hursti.

Sekä Hursti että Merimaa toivoisivat, että valtio auttaisi pitkään hyväntekeväisyyttä tehnyttä järjestöä.

– Suomen valtio pitäisi saada sellaiselle tolalle, ettei vähävaraisuutta olisi tässä määrin, että yli viiden tuhannen ihmisen tarvitsee jonottaa ruokaa. Hursti sanoi, että hän toivoisi, että toimintaa pystyttäisiin kehittämään siten, että päästäisiin jonottamisesta inhimillisempää tapaan jakaa ruokaa vähävaraisille, sanoo Merimaa.

– Me emme ole koskaan saaneet mitään valtiolta, niin olisi aika avata kirstu ja antaa meille joku 300 000–400 000 euroa, sillä pystyisimme hyvin pyörittämään ja myös kehittämään tätä meidän toimintaamme, sanoo Hursti.

Rahan lisäksi Hurstin Valinta jakaa maanantaisin myös vaatteita. Tarvetta on niin aikuisten kuin lasten vaatteille aina alushousuista toppavaatteisiin.

– Jos vaan on ehjiä vaatteita tai vaikka uusia vaatteita, jotka ovat liian pieniä tai isoja, niitä otetaan vastaan. Kunhan vaatteet ovat ehjiä ja puhtaita, sanoo Hursti.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.