Heikki Hursti ilahtui miesten ryhmän avusta – toivoisi myös kaupungilta ja hallitukselta toimia: "En usko, että hallitus nostaa vähäosaisten etuuksia"

MTV Uutiset kirjoitti aikaisemmin, että Facebookin Miestenhuone-ryhmän kautta on kerätty Hurstin ruoka-avulle yli 11 000 euroa vain 20 tunnissa.

– Se on mahtava juttu. En ole itse Facebookissa, mutta vaimolta sain kuulla ja nämä ihmiset ovat myös soitelleet minulle, Heikki Hursti sanoo.

Hursti sanoo, että jokainen lahjoitettu euro on yhtä arvokas, sillä vähävaraisten ruoka-apua pyöritetään avustusrahoilla.

– Jokainen summa on meille yhtä merkittävä, sillä toiminta perustuu lahjoituksiin. Jos on kerätty noin nopeasti 11 000 euroa, se on iso raha.

Hursti kuitenkin toivoo, ettei toiminta olisi niin riippuvaista ulkopuolisista avustuksista. Helsingin kaupunki lahjoittaa toiminnalle 100 000 euroa vuosittain.

Summa oli kuitenkin vielä kolme vuotta sitten 150 000 euroa, mutta muutama vuosi sitten kaupunki päätti tiputtaa Helsinginkadulla sijaitsevan toimipisteen vuokraan ja ylläpitoon myöntämäänsä avustussummaa 50 000 eurolla.

– Toivoisin, että kaupunki lähtisi tukemaan enemmän ja palauttaisi suuremman avustussumman. Se oli suuri pettymys, kun summaa laskettiin. Itse olen tottunut siihen, että jos sopimukseen tulee muutoksia, asiasta yleensä neuvotellaan toisen osapuolen kanssa. Nyt jo neljä vuotta on jouduttu pärjäämään pienemmällä avustuksella, Hursti sanoo.

Tällä hetkellä Hursti arvioi, että avustustoiminnan talous on turvattu ainakin ensi vuodeksi. Välillä yhdistyksen talous oli hänen mukaansa niin huonossa jamassa, että toiminta oli lähellä loppua.

– Nyt tilanne on kuitenkin parempi, kiitos esimerkiksi Metallican ja muiden lahjoittajien.

Helsinginkadun ruoka-apupisteessä jaetaan ruokaa kahdesti viikossa, keskiviikkoisin ja perjantaisin. Hurstin mukaan ihmisiä käy paikalle 3 000:n molemmin puolin jokaisena jakokertana, viime perjantaina ruoka-apua oli hakemassa noin 3 200 ihmistä.

Jotain avuntarpeen lisääntymisestä kertoo se, että kun Heikki Hursti otti isänsä Veikko Hurstin aloittaman avustustyön hoitaakseen vuonna 2005, ruokaa haki jakopäivinä vain noin 300 ihmistä.

Hursti näkee myös ensi vuoden synkkänä, eikä hän usko ruoka-avun tarvitsijoiden vähenemiseen.

– En usko, että hallitus nostaisi vähäosaisten etuuksia niin, että tilanne helpottuisi. Siihen on mahdollisuuksia mutta ei tahtoa, Heikki Hursti sanoo.

Lue myös:

    Uusimmat