Hurme oli sairaana maalilla

Neljä kiekkoa Ruotsi-ottelussa taakseen päästänyt Jani Hurme tuli pois toisen erän jälkeen. Hän tunsi itsensä flunssaiseksi.

-Valitettavasti joukkueen keskuudessa pyörinyt pöpö iski Hurmeeseenkin. Hän tunsi itsensä toisen erän jälkeen flunssaiseksi, aivan voimattomaksi. Ei ollut muuta vaihtoehtoa kuin laittaa Pasi Nurminen maalin suulle, päävalmentaja Hannu Aravirta perusteli.

Suomen valmennusjohdon valinta puolivälierään oli aiemmin turnauksessa Slovenia- ja Ukraina-ottelut pelannut Jani Hurme. Florida Panthersin NHL-vahdilla ei ollut MM-kisoista tuntumaa niin sanotuista kovista peleistä.
-Janilla oli turnauksesta nollapelit Sloveniaa ja Ukrainaa vastaan. Lisäksi hän oli pitänyt ennen MM-kisoja nollan Ruotsia vastaan valmistavassa maaottelussa. Se takasi hänelle hyvän lähdön peliin, Aravirta perusteli valintaa.

Hurme päästi Ruotsin kaksi ensimmäistä maalia suhteellisen helposti. Hurme luisteli vaihtoon kahden erän ja neljän päästetyn maalin jälkeen, mutta syynä oli päävalmentajan mukaan ensisijaisesti Suomen joukkuetta toisella kisaviikolla kiusannut flunssa. Pöpö oli puraissut vuorollaan Marko Kiprusoffia, Esa Pirnestä, Tommi Santalaa ja Hurmetta.
-Jani ilmoitti joukkueen lääkärille, että hänellä oli voimaton olo. Sen jälkeen ei ollut muuta vaihtoehtoa kuin ottaa hänet pois ja laittaa Pasi Nurminen tilalle.

Aravirran käsityksen mukaan Hurme alkoi tuntea flunssan oireita keskiviikkona iltapäivällä. Näin Hurme oli kertonut.

Aravirta ehti välipäivänä maanantaina kehaista, että Suomella oli kisoissa "kaikkien aikojen maalivahtikaksikko" (Hurme, Pasi Nurminen). Puolivälierätappion jälkeen Aravirta ei kehunut maalivahteja yhtä kerkeästi.
-Jos vertaa maailmanmestaruusvuoteemme 1995, silloin Jarmo Myllyksen maalivahtisuoritus oli yksiselitteisesti suvereeni, Aravirta sanoi.

(MTV3-STT)

Lue myös:

    Uusimmat