Suomi-kiekon ison pomon puheet kiusalliseen valoon – kulissiratkaisusta rajua ryöpytystä: "Pyyhkii persettä"

Suomen Jääkiekkoliiton liittohallitus typisti U20-SM-sarjan ensi kauden karsinnat vain kahden joukkueen välisiksi. MTV Urheilu kertoi aiemmin, että syynä tähän on SM-liigaseurojen painostus. SJRY:n puheenjohtaja Teemu Ramstedt ryöpyttää toimintaa rajuin sanavalinnoin X:ssä.

Suomalaisen jääkiekon tulevaisuutta pohtiva Huippukiekon neuvottelukunnan työryhmä esitti, että U20-SM-sarjan mandaattipaikat poistetaan. Samalla liittohallituksen pöydälle vietiin muutos koskien sarjan karsintoja. Jatkossa kolme viimeistä karsisi Mestiksen kärkijoukkueiden kanssa.

MTV Urheilu kertoi lauantaina, että sen useasta lähteestä saamien tietojen mukaan liigaseurat kauhistuivat putoamisvaarasta niin, että ne saivat painostettua Jääkiekkoliiton liittohallituksen käsittelemään jo kertaalleen päätetyn sarjauudistuksen uudelleen. Liigaseurat tekivät asiasta jopa kynnyskysymyksen liiton ja Liigan välisen uuden yhteistyösopimuksen ympärillä käytävissä neuvotteluissa. Liigan mukaan kolmen karsijan malli oli ”vahingossa” edennyt sellaisenaan Huippukiekon neuvottelukunnasta liittohallituksen pöydälle. 

Lopputuloksena vain uuden SM-sarjan viimeinen joukkue joutuu karsimaan paikastaan. 

Huippukiekon neuvottelukunnan työryhmän pohtima muutos siis torpattiin liittohallituksen pöydällä. Aiemmin tänä vuonna Pelaajayhdistys (SJRY) ja Mestis-seurat kieltäytyivät neuvottelukunnan työryhmistä, sillä ne pettyivät, kun paikkaa päättävistä elimistä ei irronnut. 

SJRY:n puheenjohtaja Teemu Ramstedt kommentoi MTV:n uutisoimaa käännettä piikikkäästi X:ssä. Ramstedt nostaa esiin Suomen Jääkiekkoliiton puheenjohtajan Heikki Hietasen kommentin helmikuun alusta.

– Ei me nyt ruveta varmastikaan enää sen jälkeen Huippukiekon neuvottelukunnassa siihen esitykseen tekemään muutoksia, koska se on asiantuntijoiden tekemä. Tätä silmällä pitäen en todellakaan ymmärrä heidän poisjääntiään, se on epälooginen ratkaisu, Hietanen kommentoi SJRY:n ja Mestis-seurojen vetäytymistä tuolloin Ylellä.

– Työryhmään olisi silti pitänyt mennä tuhlaamaan aikaa, kun mahdollinen kartelliporukka pyyhkii esityksellä persettä. Joko nyt uskotaan? Ramstedt täräytti jakamansa lainauksen oheen. 

"Mahdollisella kartelliporukalla" Ramstedt viittaa SJRY:n jättämään Kilpailu- ja kuluttajaviraston (KKV) toimenpidepyyntöön koskien suljettua SM-liigaa.

Lue myös:

    Uusimmat