Hurjaa draamaa jalkapallon MM-kisoissa – Kamerunin kyynelehtivät pelaajat eivät suostuneet pelaamaan ja syyttivät Fifaa rasimista

Englanti kaatoi Kamerunin jalkapallon MM-kilpailujen neljännesvälierissä 3-0 lukemin. Itse peli jäi vähemmälle huomiolle Kamerunin pelaajien käytöksen takia.

Englannin maalit olivat Steph Houghtonin, Ellen Whiten ja Alex Greenwoodin käsialaa. Whiten osumaa tarkasteltiin VAR:ilta ja sen hyväksymisen jälkeen alkoi Kamerunin pelaajien ensimmäinen protesti. Maan pelaajat viuhtoivat tuomarin suuntaan ja näyttivät stadionin näyttöjen osoittaneen tilanteen paitsioksi sekä lopettivat pelaamisen. Useat pelaajat olivat BBC:n mukaan kyyneleissä puoliajalla pukukoppikäytävällä. Saman lähteen mukaan pelaajat olisivat syyttäneet ottelun jälkeen kansainvälistä jalkapalloliitto Fifaa rasismista.

Kamerun pääsi toisen puoliajan alussa kaventamaan, mutta maali hylättiin VAR-tarkastuksen jälkeen paitsiona. Samanlainen tilanne toistui ja pelaajat lopettivat toistamiseen pelaamisen. He kerääntyivät rinkiin kentän keskialueelle ennen kuin peliä jatkettiin usean minuutin tauon jälkeen. Ottelussa annettiin yhteensä 18 minuuttia lisäaikaa.

Englannin luotsi Phil Neville latasi kovaa puhetta ottelun jälkeen.

– Se ei tuntunut jalkapallolta. Tämä nähdään maailmanlaajuisesti. En nauttinut siitä, pelaajat eivät nauttineet siitä. Pelaajani keskittyivät peliin, mutta nuo kuvat levisivät maailmalle ja nuorten tyttöjen ei ole oikein nähdä tuollaista käytöstä, Neville sanoi BBC:n mukaan.

Ottelussa nähtiin myös torikokouksien lisäksi todella törkeä teko, kun Kamerunin Augustine Ejangue sylkäisi Englannin Toni Dugganin päälle.

Englanti kohtaa puolivälierässä ensi viikon torstaina Australian pudottaneen Norjan.