Hurja video: Isä ja poika olivat kalastamassa, kun yhtäkkiä kalat hyppäsivät vedestä ilmaan – syy selvisi pian

Hurja video: isä ja poika lähtivät kalaan – yllättäen kalat hyppäsivät merestä ilmaan 0:50
Videolla Zachin ja tämän isän hurja kohtaaminen ryhävalaan kanssa kesken kalastusreissun.

Isä ja poika olivat kalastamassa New Jerseyn edustalla, kun he kokivat elämänsä isoimman shokin. Ilman videokameraa tuskin kukaan olisi uskonut tapahtuneita muuksi kuin kalavaleeksi.

Zach Piller oli isänsä kanssa kalastamassa, kun valtava ryhävalas tuli keskeyttämään kaksikon puuhat hurjalla tavalla. Tapahtumista on kertonut muun muassa CNN ja New York Post.

Kesken kalannarrauksen merenpinta alkoi lainehtia ja poreilla oudosti.

– O-ou, Zach toteaa kreivinaikaan heikolla äänellä.

Sekuntia myöhemmin kalat hyppäsivät vedestä ilmaan, aivan kuin paetakseen jotakin pinnan alta saapuvaa.

– Ei perhana! Zach huutaa videolla paniikissa, kun vedestä nousee aivan veneen reunan viereltä massiivinen vedennisäkäs, ryhävalas.

Kaksikon pieni paatti vaappuu hurjana valtavan eläimen pintaan nousun aiheuttamien maininkien takia. Ilmeisesti valas myös töytäisi venettä samassa rytäkässä.

Isä ei osannut reagoida

Kaksikko oli ehtinyt päivän aikana nähdä merellä haita ja delfiinejä. Zach oli hankkinut videomateriaalia molemmista kohtaamisista ja oli juuri alkanut kuvaamaan isäänsä tämän kelatessa viimeisintä saalista veneeseen. Sen takia hän sai myös ryhävalaan videolle. Muuten häntä ei olisi kukaan ehkä uskonut. 

Varsinaisella pokerinaamalla varustettu Zachin isä Doug oli niin hämmentynyt valaan täsmäiskusta veneelle, ettei osannut oikein reagoida mitenkään tapahtumiin.

– Hän ei ollut mukamas yhtään järkyttynyt, Zach kertoi myöhemmin videon kuvatekstissä.

Kumpikaan ei loukkaantunut rytäkässä.

Alueella kalastajat eivät saa mennä noin 90 metriä lähemmäs valaita. Jos valas lähestyy kalastajan venettä, pitäisi moottori vaihtaa vapaalle, kunnes valas on lähtenyt pois. Ryhävalaat ovat valtavia eläimiä ja voivat painaa jopa 40 tonnia.

Lue kaikki uusimmat lifestyle-aiheiset artikkelit!

Lähteet: CNN ja New York Post

Lue myös:

    Uusimmat