Mainos

Hurja tilanne tallentui videolle! Hirvi yllätti autoilijan keskellä kirkasta päivää: "Videon kuvannut mies pelasti henkeni"

5:41
Kolariauton kuljettaja kertoo hetkestä, jolloin hengenlähtö oli lähellä: Tältä tuntuu, kun suuri hirvi törmää autoon!

Luulitko, että hirvi voi yllättää autoilijan vain pimeällä? Harhaluulo – tämä video päiväsaikaan tapahtuneesta hirvikolarista säikäyttää pahemman kerran!

– Hirvi ei osaa liikennesääntöjä, hirvi tulee tien yli juuri silloin, kun se haluaa, kirjoittaa Otso Vainio Facebookissa jakamansa kolarivideon yhteydessä.

Vainion puheissa on perää. Aihe on myös hyvin ajankohtainen etenkin juuri nyt, kun hirvenmetsästyskausi on käynnissä ja sarvipäihin törmää jopa kaupunkien läheisyydessä.

Miehen jakama video on pysäyttävä ja sen sanoma on selkeä: pidä silmäsi auki liikenteessä – olit autonratissa sitten keskellä kirkasta päivää tai myöhään sateisessa syyssäässä.

Katso ajatuksia herättävä video hirven ja henkilöauton välisestä törmäyksestä! Juttu jatkuu videon jälkeen.

0:51
Videon on kuvannut salolainen Juha Lehtonen. Onnettomuus tapahtui Salon seudulla Kokkilantiellä syyskuun puolivälissä hieman ennen kello neljää iltapäivällä. 

"Sitten huomasin, että jumankauta, sieltä tulee hirvi"

Kolarivideon kuvannut Juha Lehtonen kertoo, että Salon seudulla törmää läheltä piti -tilanteisiin liiankin usein.  

– Hirviä ja peuroja on niin pirusti liikkeellä. Omallakin hiekkatiellä saa välillä painaa jarrua, kun ne hyppivät tielle ykskaks. Ison villisian päällekin meinasin ajaa yksi kerta, mies kertoo.

Tapahtuma-aikaan, syyskuun puolivälissä oli aurinkoinen ja kirkas ajosää. Tienpintakin oli kuiva.

– Sanotaanko näin, että oli täydellinen ajosää. Sitten huomasin, että jumankauta, sieltä tulee hirvi kovaa vauhtia tielle. Siinä on yksi ainut koivu, jonka takana hirvi oli piilossa. Vastaantulija ei olisi mitenkään voinut nähdä sitä. Hirvi teki hurjan voltin ja ajattelin, että se tulee minunkin syliin, mutta ei onneksi tullut, Lehtonen kertaa näkemäänsä.

Hirvi selvisi hengissä metsästäjän laukaukseen saakka

Hirvi lennähti auton ja ojan väliin, minkä jälkeen selvästi heikossa kunnossa ollut sarvipää raahasi itsensä etujaloillaan ojan puolelle. Raukkaparan takajalat olivat menneet poikki voimakkaassa törmäyksessä.

– Soitin välittömästi yhdelle metsästäjälle, että tulkaa ampumaan hirvi välittömästi. Se hirvi katsoi minua suoraan silmiin, ja minua alkoi niin säälittää.

Vaikka Lehtonen on tottunut tienkäyttäjä, hän todisti ensimmäistä kertaa elämässään hirvikolaria, joka kummittelee hänen mielessään edelleen, vaikka tapahtuneesta on tullut kuluneeksi reilu kuukausi. 

– Aina tulee kylmät väreet ja ihokarvat nousevat pystyyn, kun sen hurjan videon katsoo uudelleen, Lehtonen kuvailee.

Kuvaaja pelasti kolariauton kuljettajan hengen

Kolariautoa kuljettanut Pete Wahlberg kertoo MTV Uutisille, että tilanne oli ainut laatuaan hänen autoiluhistoriassa, vaikka hän on ajanut autoa yli 3 miljoonan kilometrin edestä 16-vuotiaasta lähtien.

Kokenut autonkuljettaja yritti nähdä eteensä aurinkolipan alta, mutta auringonpaiste esti näkyvyyden. Lisäksi tiessä oli loiva ylämäki, joka peitti pellolta tielle loikanneen hirven kokonaan.

Vaikkei Wahlberg nähnytkään hirveä, hän onnistui painamaan jarrua kevyesti ennen törmäystä – kiitos Lehtosen auton ajovalojen. 

– Se vain tuli sieltä, eikä mitään ollut tehtävissä. Videon kuvannut mies pelasti käytännössä henkeni, kun ajovalot räpsähtivät, kuljettaja kertaa hengenvaarallista onnettomuutta.

”Se, mikä ei näkynyt videolla…”

Tilanne oli ohi silmänräpäyksessä. Voltilla pientareelle lentänyt hirvi ehti ennen ilmalentoaan tehdä Toyota Yarikselle kerrassaan pahaa jälkeä: sen lisäksi, että auton konepelti ja tuulilasi olivat säpäleinä, myös auton peräpää sai tuntuvasti osumaa. Auto meni lunastukseen.

– Sain käteeni vain pienen naarmun, Wahlberg muistelee hirvikolarin jättämiä jälkiä.

– Se, mikä ei näkynyt videolla, on se, että hirven sarvi irtosi. Se lensi monta sekuntia hirven tekemän voltin jälkeen ja lensi aina Saturnukseen asti. Otin sen sotasaalina kotiin ja se koristaa nyt makuuhuoneen ovea, hän paljastaa. 

Miten kolarissa ollut Pete Wahlberg näki äärimmäisen hurjalta näyttävän tilanteen? Katso Wahlbergin koko MTV Uutiset Liven haastattelu yllä olevalta videolta!

Muista aina, liikenteessä: Monta vaaraa ompi eessä

Niin Lehtonen kuin Wahlberg haluavat jakaa videon suomalaisten nähtäväksi, sillä kokevat sen olevan loistava muistutus liikenneturvallisuudesta – aina täydellinenkään ajosää ei varmista turvallisia ajokilometrejä siinäkään tapauksessa, että kuljettajan katse on tiukasti tiessä ja sää on kuin morsian. 

– Toivottavasti video pelastaa edes yhden ihmishengen, kolariautoa kuljettanut Wahlberg toivoo.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja