Kansansuosikin seuraava sukupolvi: Tässä on täysin uusi Toyota Yaris – matalampi, leveämpi ja tehokkaampi

Tältä näyttää uusi Toyota Yaris 0:54
Tältä näyttää upouusi Toyota Yaris.

Toyota on esitellyt uuden sukupolven Yariksen.

Uusi Toyota Yaris on nähnyt päivänvalon. Toyota esitteli uutukaisen Brysselissä tänään keskiviikkona, ja yleisön hypisteltäväksi se saapuu ensi viikolla käynnistyvään Tokion autonäyttelyyn.

Uuden Yariksen myötä Toyotan TNGA-alustarakenne nähdään ensimmäistä kertaa kompaktissa B-segmenttiin kuuluvassa autossa.

Nykytrendin mukaisesti auto on edeltäjäänsä aavistuksen lyhyempi, tässä tapauksessa viisi millimetriä, mutta viidellä sentillä kasvanut akseliväli tarjoaa aiempaa mukavammat oltavat matkustajille.

Auto on myös neljä senttiä edellisen sukupolven Yarista matalampi ja viisi senttiä leveämpi. Kaiken kaikkiaan auto näyttää markkinoilta poistuvaa mallia jykevämmältä ja tiukemmin tiessä istuvalta.

Toyotan mukaan uusi alustarakenne on auttanut parantamaan myös Yariksen ajettavuutta. Matala ja jäykkä kori lupailee parempaa hallittavuutta ja tuo omanlaisen piristysruiskeensa tiukkaan kaupunkipyörittelyyn.

Huomiota on kiinnitetty myös entistä parempaan turvallisuuteen, ja Toyotan mukaan sen tähtäimessä on ollut luokkansa turvallisimman auton titteli.

Uusi Yaris saa myös uuden hybridivoimalinjan, jonka sydämenä sykkii 1,5-litrainen kolmisylinterinen bensakone. Toyotan mukaan uusi hybriditekniikka mahdollistaa 15 prosentin teholisäyksen, vaikka kulutus on pudonnut 20 prosentilla.

"Valituilla markkinoilla" Yaris tulee tarjolle hybridin lisäksi myös pelkkänä bensaversiona 1,0- ja 1,5-litraisena.

Suomeen uusi Yaris saadaan valitettavasti vasta vuoden päästä eli syksyllä 2020.

Lähde: Toyota

Lue myös:

    Uusimmat