Huono äiti -bloggaaja lasten harrastusten talkooringeistä: Sano, jos et pysty

Talkootyötä lasten harrastuksissa – mikä on reilua? 8:45

Huomenta Suomessa keskusteltiin tiistaiaamuna vanhempien tekemästä talkootyöstä lasten harrastuksissa. Huono äiti -bloggaaja Sari Helin kannustaa vanhempia kertomaan avoimesti, mitä itse osaa ja pystyy varojensa puitteissa tekemään.

Hiljattain Suomessa kohistiin Facebook-kirjoituksesta, jossa turkulaisäiti valitti, että Turun Nappulaliigan vanhemmille kohdistamat buffetvaatimukset ovat liikaa yksinhuoltajaäidin kukkarolle. Huono äiti -bloggaaja Sari Helin uskoo, että tällaisissa tilanteissa kannattaa puhua suoraan. Kun esimerkiksi Helinin lasten päiväkodissa alkoi aikoinaan pyöriä ”mokkapalarinki”, jokainen sai kertoa omista vahvuuksistaan.

– Olen itse sanonut heti, että minä en ole mokkapalaihmisiä ollenkaan. Te ette halua, että minä leivon, Helin nauraa.

Leipomisen sijaan Helin tarjoutui somettamaan tai seisomaan kirppispöydän takana.

– Mielestäni oli kaunista, että ilmapiiri oli sellainen, että ne, joilla ei ollut varoja esimerkiksi sen kymmenen pitsapellillisen paistamiseen, sanoivat sen – tai että en pysty osallistumaan, koska olen juuri eronnut, saanko silti tulla. Ja porukka hyväksyi sen. Eli sanoisin, että kannattaa olla rehellinen ja puhua avoimesti. Jos ihmiset alkavat siinä kohtaa sylkeä päälle ja olla inhottavia, niin se on heidän häpeänsä.

Koska Suomessa on paljon pieniä seuroja ja järjestäytymätöntä toimintaa, kaikkialla rehellisyys ja avoimuus ei välttämttä saa sellaista vastaanottoa kuin toivoisi.

– Sehän on kiinni ihmisistä ja vapaaehtoisista siellä ruohonjuurella. Siellähän saattaa rehottaa minkälainen sekoilukulttuuri hyvänsä. Eikä se kattoseura pääse siihen vaikuttamaan, koska siellä on viidakko A-, B-, C-, D-, Ö- junioreita ja vapaaehtoisia, Helin kuvailee.

Miten Helsingin Jokereissa pyöritetään junioriurheilua? Millainen rooli vanhemmilla on? Katso video ylhäältä.

Lue myös:

    Uusimmat