Huomioitiin jenkkimediassa: Suomalaiset lentäjäsiskokset menestyvät maailmalla

Moniko naiskapteeni voi sanoa lentävänsä siskonsa kanssa? Moniko nainen ylipäätään on kapteeni? JetBlue-yhtiön siivillä lentävät suomalaissiskokset huomioitiin USA Today -sivustolla.

Kun JetBlue-lento täytettiin sadalla johtotehtävissä toimivalla naisella ja lennettiin New Yorkista San Francisoon, koneen puikoissa toimivat Espoosta kotoisin olevat suomalaissiskokset, kertoo USA Today.

Perillä San Franciscossa odottivat muun muassa Gwyneth PaltrowDrew Barrymore ja Tyra Banks.

Jos päivitys ei näy, voit katsoa sen täältä.

Lennon vieraslistan kokosi Marie Claire -lehti: vaikuttavimmat nimet tekniikan, median, muodin ja politiikan alalta viettivät maaliskuussa kaksi päivää keskustellen muun muassa johtotehtävistään ja feminismistä. Entä mikä on vielä vaikuttavampaa? Teeman mukaisesti Power Trip -nimisen lennon koko henkilökunta lentäjistä huoltohenkilöstöön oli naisia. Erityisen lennon kapteenina ja yliperämiehenä toimivat Pia ja Anna-Maria Kymäläinen

Täysin naisista koostuvat miehistöt eivät sinänsä ole enää harvinaisuus ilmailualalla, mutta kyseessä oli USA Today -sivuston mukaan ensimmäinen JetBluella. Ja taatusti ensimmäinen lento, jonka matkustajat olivat myös kaikki naisia – vieläpä erityisen vaikutusvaltaisia.

Veri veti ilmailualalle

Toisinaan naispuoliset miehistöt voivat olla hämmentäviä matkustajille.

– Yleensä matkustajat eivät edes ymmärrä meidän olevan lentäjiä, vaan he luulevat univormupukuisia naisia lentoemänniksi, Pia kertoi viime vuonna MTV Lifestylen haastattelussa.

Kymäläisen siskoksilla on ilmailu verissä. Espoosta kotoisin olevien naisten isä työskenteli aikanaan 25 vuotta Finnairilla lentokonekorjaamon päällikkönä ja lensi pienkoneita, joten ilmailu oli tytöille alana tuttu pienestä pitäen. Rakkaus lentämiseen syttyikin jo varhain.

– Kahdeksannella luokalla opinto-ohjaaja nauroi minulle päin naamaa, kun sanoin haluavani lentäjäksi, Pia muisteli MTV Lifestylelle.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.


Video: Miten valmistuu lentokoneruoka?


Lue myös:

    Uusimmat