Tänään paukkuu pakkasen lisäksi sähkön hinta

Sähkön hinta nousee tiistaina aamukahdeksalta kirpaisevan korkealle.

Suomessa on nyt erittäin kylmää ja se voi tietää hyytäviä seurauksia pörssisähkösopimuksen hankkineille. Pörssisähköä.fi-sivustolla kerrotaan, että tiistaina 2. tammikuuta sähkön hinta nousee korkeimmillaan lähes 60 senttiin kilowattitunnilta.

Sivuston mukaan pörssisähkön hinta on tiistaina kalleimmillaan kello 8–9 välisenä aikana, jolloin se on 59,90 senttiä kilowattitunnilta. 

Halvimmillaan sähkön hinta on tiistaina heti puolen yön jälkeen tunnin verran, jolloin se on 5,45 senttiä kilowattitunnilta. Pörssisähkön keskihinta on tiistaina 21,30 senttiä kilowattitunnilta. 

Fingrid ennakoi sähkön riittävän, mutta hintojen olevan kovia

Kovat paukkupakkaset lisäävät sähkönkulutusta lämmitystarpeen kasvaessa. Kantaverkkoyhtiö Fingridistä ennakoitiin MTV Uutisille 29. joulukuuta, että sähkö riittää, mutta hinnat voivat olla kovia

Fingrid arvioi, että sähkön riittävyys pysyy hyvänä, vaikka noin 15–20 asteen pakkasjakso kestäisi Etelä-Suomessa viikon. Jokainen miinusaste tosin lisää sähkön kulutusta Suomessa.

Fingridin valvomopäällikkö Arto Pahkin suositteli haastattelussa ihmisiä seuraamaan kello 14 jälkeen ilmoitettavia sähkön hintoja seuraavalle vuorokaudelle. Siten saa käsityksen siitä, mikä sähkön hinta seuraavana päivänä on. 

Fingridin toimitusjohtaja Jukka Ruusunen kertoi viestipalvelu X:ssä 29. joulukuuta, että tällä viikolla lähestyttäisiin yhtiön viime syksynä tekemää kulutushuippuennustetta eli yli 14 000 megawatin kulutusta.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä.

Lue myös:

    Uusimmat