Huomasitko jo? Legendaarinen suomalaistuote katosi vähin äänin kaupoista: "Pitää valitettavasti paikkansa"

Monille tutun, pisaran muotoisen Bliw-saippuapakkauksen valmistus on lopetettu. 

Se on tuttu lapsuudesta, mökeiltä, kodin kylpyhuoneesta. Nyt klassinen, "pisaran mallinen" Bliw-saippua vaikuttaa kadonneen kaupoista.

– Pitää valitettavasti paikkansa. Tuotteen valmistus lopetettiin, koska tuotteen kokonaiskysyntä laski, kertoo markkinointipäällikkö Annika Lybeck Orkla Care Finlandilta.

Markkinoilla vuodesta 1969

Pisaranmallinen Bliw eli pitkän, hyvän elämän; se oli markkinoilla vuodesta 1969.

Siihen, kauanko vaikkapa saippuapakkaus pysyy kaupoissa, vaikuttavat esimerkiksi kysyntä sekä kuluttajien käyttäytyminen. Lisäksi saattavat vaikuttaa materiaalivalinnat, joita uudistetaan esimerkiksi vastuullisuusasioiden näkökulmasta.

– Täyttöpakkaukset vähentävät pakkausmateriaalin kulutusta, mikä on vaikuttanut näiden lisääntyneeseen tarjontaan. Kuluttajakäyttäytymistä ohjaavat esimerkiksi hygieniatoiveet, ja tänään tarjolla oleva pumppupullo on hiukan hygieenisempi käyttää kuin pisaranmallinen käsisaippua, Lybeck kuvailee.

Vuosien varrella pisarapakkauksessa uudistuivat ainoastaan tuoksut

Vuosien varrella pisarapakkauksen ulkomuotoa ei juurikaan muutettu. Tuotteessa uudistuivat ainoastaan tuoksut ja niiden myötä pakkauksen visuaalinen ilme, joka vaihteli tuoksun mukaan.

Aivan helposti vanhasta rakkaasta ei kuitenkaan luovuta. Lybeck vahvistaa, että pisaranmallista Bliwiä on jo kyselty asiakkaiden toimesta.

– Vaikka kokonaiskysyntä onkin vähentynyt, on tuotteella edelleen olemassa uskollisia ystäviä, hän sanoo.

Kadonnutkin voisi palata kauppoihin – joissain tapauksissa

Periaatteessa poistunutkin tuote voisi palata kauppoihin.

– Yleensä näissä palauttamisen takana on ollut laaja kuluttajakysyntä, Lybeck paljastaa.

Jos nimenomaan pisaranmallisella pakkauksella on paikka omassa sydämessä, Lybeckin mukaan hätä ei ole tämän näköinen: pakkausta voi täyttää uudelleen täyttöpakkauksen avulla, jolloin pisaran muotoisesta Bliwistä ei tarvitse ainakaan heti luopua!

Katso myös: Soittoäänivideo on käsittämätön nostalgiatrippi! Minkä näistä sinä valitsit Nokia 3310:iin? 

Minkä soittoäänen sinä valitsit vanhaan Nokian puhelimeesi?  5:23

Lue myös:

    Uusimmat