Huoltovarmuuskeskus valmistelee suojavarusteiden lisähankintaa yli 40 miljoonan euron edestä

Huoltovarmuuskeskus ei aluksi teettänyt verottajalla selvitystä maskikaupoista 1:50
Huoltovarmuuskeskus ei kevään aikana aluksi teettänyt verottajalla selvitystä maskikaupoista.

HVK:n mukaan suojavarustetilanne on tällä hetkellä kohtuullisen hyvä, mutta koronavirustartuntojen lisääntymiseen on varauduttava.

Huoltovarmuuskeskus (HVK) alkaa valmistella suojavarusteiden lisähankintaa sosiaali- ja terveysministeriön (STM) pyynnöstä, HVK tiedottaa.

Lisähankinnat koskevat sosiaali- ja terveydenhuollon henkilöstön käyttöön tarkoitettuja suojavarusteita.
STM esittää hankittavaksi kirurgisia maskeja 60 miljoonaa kappaletta, suojakäsineitä 200 miljoonaa kappaletta ja monikäyttöisiä suojavisiireitä viisi miljoonaa kappaletta.

Hankintojen kokonaisarvo on korkeintaan 41 miljoonaa euroa ilman arvonlisäveroa.

HVK:n mukaan suojavarustetilanne on tällä hetkellä kohtuullisen hyvä, mutta koronavirustartuntojen lisääntymiseen on varauduttava kaikkialla Suomessa.

Hankintoja noin 120 miljoonalla eurolla

Huoltovarmuuskeskuksen hankinnat täydentävät sairaanhoitopiirien, kuntien sekä sosiaali- ja terveydenhuoltoalan yksityisten yritysten omia suojavarustehankintoja.
Sosiaali- ja terveysministeriö on tehnyt HVK:lle suojavarusteisiin liittyviä hankintapyyntöjä tämän vuoden helmikuusta saakka.

HVK on tehnyt suojainhankintoja sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaisten käyttöön tähän mennessä yhteensä noin 120 miljoonalla eurolla.

Tuonnissa on HVK:n mukaan voitu kevään jälkeen siirtyä pääosin normaaleihin kuljetusreitteihin eli juna- ja laivakuljetuksiin pelkkien lentokuljetusten sijaan.

Myös kotimainen tuotanto on lähtenyt HVK:n mukaan hyvin käyntiin.

Lue myös:

    Uusimmat