Huoltovarmuuskeskuksen johtaja Ylelle: Kaikki Sarmasteelta tilatut hengityssuojaimet ovat käyttökelvottomia – aiheuttaneet allergisia reaktioita

Liikemies Onni Sarmaste kohutusta suojavarustekaupasta: Tuotteet olivat tilatun mukaiset 3:49
Liikemies Onni Sarmaste kertoi oman näkemyksensä suojavälinekaupoista MTV Uutisille viime viikolla.

Huoltovarmuuskeskuksen johtajan mukaan näyttää siltä, että Suomeen Kiinasta saapuneet hengityssuojaimet ovat täysin käyttökelvottomia, uutisoi Yle.

Kohua herättäneet, Kiinasta hankitut kasvosuojukset ovat aiheuttaneet allergisia reaktioita useilla käyttäjillä ympäri Suomen, tiedotti Huoltovarmuuskeskus perjantaina ja kehotti, ettei suojuksia käytettäisi lainkaan.

Huoltovarmuuskeskuksen väliaikainen toimitusjohtaja Janne Känkänen kommentoi tilannetta Ylelle tänään.

Hänen puheidensa perusteella kaikki liikemies Onni Sarmasteelta ostetut suojaimet ovat käyttökelvottomia. Känkänen totesi Ylen aamussa, että ”tältä se nyt tällä hetkellä näyttää”, kun toimittaja kysyi, ovatko miljoonien suojainkaupat osoittautuneet turhiksi.

Huoltovarmuuskeskus teki erilliset suojainkaupat Sarmasteen sekä kauneusyrittäjä Tiina Jylhän kanssa. Kauppojen suuruudeksi on kerrottu yhteensä 10 miljoonaa euroa.

Kaupoista nousi kohu, kun Sarmasteelta ostetut suojaimet saapuivat Suomeen ja niiden todettiin olevan sopimattomia sairaalakäyttöön.

Känkänen kommentoi Ylelle, että Suomen maksamista 10 miljoonasta eurosta ”osin riidellään”. Hänen mukaansa tällä hetkellä selvitetään, paljonko valtio voi saada kauppahinnasta takaisin.

Lue myös:

    Uusimmat