Huolestuttaako Facebookissa jakamasi tieto? Kokeile näitä vinkkejä

Facebook kerää huomattavan paljon tietoa käyttäjistään jokaisen tykkäyksen, kommentin ja jaon perusteella. Taustalla on yrityksen tavoite entistä onnistuneemmin kohdennetulle mainonnalle.

Sosiaalisen median palvelun asetuksista löytyy useita kohtia, joita säätämällä jokainen voi muokata yksityisyysasetuksiaan itselle suotuisammiksi, mutta asetusten tekeminen säännöllisesti saattaa olla turhankin aikaa vievää puuhaa.

Mitä kaikkea sinusta sitten tiedetään, vaikka et välttämättä sitä itse haluaisi?

Data Selfie on selainlaajennus, joka analysoi Facebookin käyttöäsi ja paljastaa, mitä se tietää sen perusteella persoonastasi. Se voi kertoa esimerkiksi poliittisista mielipiteistä, kiinnostuksen kohteista ja listata sinulle kaikkein tärkeimpiä asioita.

Stalkscan on puolestaan nettisivusto, jonne syöttämällä Facebook-käyttäjän profiilin osoitteen, voi selvittää kaiken, mitä henkilö on jakanut Facebookissa vuosien varrella julkisesti. Sivuston avulla onkin helppoa selvittää, mitä kaikkea itsestään jakaa tietämättään vuosien takaisissa päivityksissä.

Stalkscanin perustajien ideana on osoittaa myös heille, joita tietoturva ei voisi vähempää kiinnostaa, kuinka paljon he saattavat itsestään oikeasti jakaa netissä.

Lähde: Mashable

***

0:52

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja