Hunks-Mauno lupaa: Esiinnymme vielä 50 vuoden kuluttuakin!

Scandinavian Hunks on kiertänyt Suomea ja maailmaa naisia ihastuttaen jo kymmenen vuotta. Vuoden 2012 hyväntekeväisyyskalenterin teemaksi on valittu Sexy Never Left, ja vaatteetkin ovat kalenterin kuvissa vähentyneet. Hunks-Mauno kertoi Helmelle kalenterin syntyprosessista!

Scandinavian Hunks viettää vuonna 2011 kymmenvuotisjuhliaan, ja on jo tekeillä. Uudessa kalenterissa näkyy enemmän paljasta pintaa kuin aiemmissa, ja Hunksien perustajajäsenen Maunon mukaan hyväntekeväisyyskalenterit ovatkin aiemmin olleet "aika puettuja".

– Kymmenvuotisjuhlan kunniaksi päätettiin tehdä niin sanotusti vähän paljaampi kalenteri. Sitä on myös joka vuosi naiset vaatineet ja pyytäneet. Tässä siis vastataan naisten pyyntöön, Mauno toteaa.

Kalenterin teemaksi on valittu Sexy Never Left, joka kirjaimellisesti paljastaa, ettei seksikkyys ole kadonnut mihinkään. Tässäkin kalenterissa alusvaatteet kuitenkin pysyvät päällä. Voisiko Hunks olla kalenterissaan ilman rihman kiertämää?

– En usko, se ei ole meidän linja. Riippuu tietysti, miten toteutettuna: alastomuuskin on niin hyväksyttyä, jos se tehdään taiteen vuoksi. Mutta ei se ole meidän juttu, Mauno toteaa.

"Monta kärpästä samalla iskulla"

Unelmakohdetta kalenterikuvauksille Mauno ei osaa nimetä. Kalenterin teko lähtee tarinasta, joka määrittelee myös kuvauspaikan.

– Jokainen kalenteri kuvataan siihen miljööseen, mikä sen tarina on. Nyt tehdään studiossa tarkkaa työtä valojen ja kundien kroppien kanssa, halutaan tehdä mahdollisimman seksikäs mieskalenteri, Mauno kuvaa.

Kuvattavana oleminen ei jännitä Maunoa.

– Ihan hauskaahan se on! Monta kärpästä samalla iskulla, naisille silmäniloa, hyväntekeväisyyttä ja faneille oma fanikalenteri.

Hyväntekeväisyys on Hunkseille tärkeä osa-alue, sillä ilman sitä kalenteria ei kenties olisi. Showryhmä on ollut mukana myös useissa hyväntekeväisyystempauksissa.

– Se on ollut meidän tapa kiittää yleisöä siitä, että saadaan tehdä tätä työtä, Mauno sanoo.

Hintelästä rockmiehestä Hunksi?

Vuoden 2012 kalenteria saa vielä hetken odotella, mutta ilman miesenergiaa ei silti tarvitse olla:syksyllä Hunks aloittaa kymmenvuotisjuhlakiertueen. Show uudistuu, mutta samalla lavalle saadaan ripaus nostalgiaa.

– Tuodaan taas joka show'ssa ripaus uutta, mutta koska teemana ovat kymmenvuotisjuhlat, niin halutaan tuoda kaikkia parhaita paloja vuosien varrelta, Mauno toteaa.

Uran alkutaival pääsee siis esille, tosin asianmukaisesti päivitettynä ja ehostettuna.

– Skarpataan liikkeitä ja koreografiaa, ja tietysti asuja, että linja löytää tähän päivään. Vaatetus on ollut sellaista muotinäytöksenomaisempaa tänä päivänä, aikaisemmin se ei sitä ollut, Mauno kuvaa.

Hunks on edelleen voimissaan, ja täynnä toinen toistaan lihaksikkaampia miehiä. Entäs ne pitkätukat: voisiko hintelä rockmies päästä Hunkseihin?

– Olisiko meillä mitään jakoa mennä paukuttamaan rumpuja rockbändin kanssa? Jos ei osaa soittaa rumpuja, on huono liittyä bändiin, Mauno pohtii.

Jos rokkari haluaisi Hunkseihin, hänelle pitäisi löytää ryhmästä oma rooli. Jos Hunks esiintyisi livebändin kanssa, rockmies sopisi mukaan. Lihakset ja terveet elämäntavat ovat kuitenkin osa show'ta.

– Kyllähän meidän juttu on se, että ollaan sporttisia ja elämäntavat on hyvinvointiin painottuvia, niin kyllä sen pitää näkyä ulospäinkin, Mauno sanoo.

"Sairaaloissa syntyy jo uusia Hunkseja!"

Kymmenen vuotta showelämää on jo takana. Ovatko Hunksit lavalla vielä toisen kymmenen vuotta?

– Ovat, ja vielä 50 vuodenkin päästä, ja 60 vuoden! Tälläkin hetkellä, vaikka kaikki ei sitä tiedä, niin sairaaloissa syntyy uusia Hunkseja, Mauno heittää.

– Toivotaan, että naisetkin haluavat edelleen omaa ohjelmaa ja silmäniloa, koska miehille siitä on jo yllin kyllin ylitarjontaa.

Mauno itse haluaisi jatkaa esiintymistä niin kauan kuin mahdollista. Aika näyttää, koska on siirryttävä pois lavalta.

– Kyllähän se jossain kohtaa se fysiikka tulee vastaan, mies pohtii.

Kun lavaesiintyminen ei enää onnistu, aina löytyy tuotannollisia asioita hoidettaviksi. Tuotannon tehtäviä Mauno on tosin hoitanut jo kymmenen vuotta esiintyen samalla, joten tulevaisuus ei pelota.

– Mielellään annetaan nuorille tilaa, Mauno toteaa.

Artikkelin tarjoaa: Scandinavian Hunks

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja